Glutenfria pepparkaksbrownies

Betyg: 0.00
(0)
18 december, 2018

Kladdiga brownies med en kryddig pepparkakssmak, kan det bli mycket bättre såhär innan jul? Jag älskar pepparkakskryddor så därför har jag rätt mycket i vilket ger dem en lite mer vuxen smak, men det går ju bra att minska om man vill ha en lite mildare smak. Jag använder min egen blandning av pepparkakskryddor, men det går lika bra att använda färdig kryddblandning också såklart. 

Juliga brownies

Traditioner är såklart viktigt i juletider, men jag tycker det är lite roligare att testa nya saker med traditionella smaker. Därför brukar jag göra en större sats med pepparkakskryddor som jag sedan stoppar i lite allt möjligt. Allt blir inte bra, men i många saker är det helt fantastiskt. Filmjölkslimpa, drömmar och mazariner – så himla gott med pepparkakssmak!

Brownies är också riktigt gott med pepparkakskrydda och de här är ännu lite mer spännande för de är bakade med kokosmjöl och kokosolja vilket gör dem både glutenfria och mjölkfria (så länge chokladen inte innehåller mjölk). Jag har två ägg i dem så de är inte veganska, men skulle du vilja göra dem veganska så går det såklart bra att byta ut de två äggen mot ett chiaägg (1 msk chiafrön i 3 msk vatten som fått svälla i 5-10 minuter).

Byt inte ut den mörka sirapen mot något annat, vätskan behövs för att binda ihop dessa brownies och göra den så där härligt sega. Smaken i den mörka sirapen gör också att de får en djupare och kryddigare smak vilket blev helt fantastiskt gott. 

Pepparkaksbrownies

Inget betyg än
Portioner 9 bitar
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser
  

  • 125 g kokosolja
  • 100 g kokossocker
  • 100 g mörk sirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • 4 tsk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 100 g kokosmjöl
  • 100 g mörk choklad, topping

Instruktioner
 

  • Vispa ihop kokosolja, kokossocker, mörk sirap och vaniljpulver. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda ner pepparkakskrydda, salt, bakpulver, bikarbonat och kokosmjöl och rör om tills allt blandat sig. 
  • Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela smeten i formen och strö över mörk choklad. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna och ställ därefter kakan kallt så blir det lättare att skära i bitar.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close