Grundrecept på vaniljcupcakes

Betyg: 0.00
(0)
16 september, 2010

Det viktigaste när man bakar cupcakes är att ha ett riktigt bra grundrecept som man kan variera med olika smakkombinationer. Det här receptet på cupcakes med vaniljsmak är perfekt för det passar så bra ihop med alla möjliga olika smaker. Det är lika gott till bär och frukt som till choklad, kola och olika kryddor.

Variera grundreceptet med fyllning och frosting

Det enklaste sättet att variera det här receptet är genom att fylla dessa cupcakes med lite olika saker. Jag gillar kompotter av olika frukter och bär, chokladpudding eller karamelliserad mjölk. Läs gärna min guide till hur du fyller cupcakes för tips och trix som gör det lite enklare.

Frostingen är också ett bra sätt att variera smaken på dina cupcakes. Här är det bara fantasin som sätter gränser! En krämig marängsmörkräm eller kanske en fluffig gräddbaserad frosting? Det finns många olika typer av frosting som går att smaksätta med massor med olika goda saker. Jag älskar kompotter, lemon curd eller karamelliserad mjölk.

Variera smaksättningen

Det går också att variera smaksättningen på detta receptet ifall man vill ha något annat än vanilj. Kardemumma är fantastiskt gott och passar som bas till många olika smaker. Kanel är ett annat trevligt alternativ som också går att kombinera med mycket annat gott. Men det går såklart också bra med pepparkakskrydda för en julig touch.

vaniljcupcakes med jordgubbsfrosting

10 tips för perfekta cupcakes

Här har jag samlat mina absolut bästa tips för hur du bakar perfekta cupcakes, allt från förberedelser till förvaring.

Till guiden: Hur bakar man cupcakes?

vaniljcupcakes

Grundrecept på vaniljcupcakes

Inget betyg än
Ett grundrecept på vaniljcupcakes som passar bra ihop med alla möjliga olika smaker. Använd det som bas och byt fyllning och frosting efter tycke och smak.
Servings 14 st
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser
  

  • 100 g smör, osaltat och rumstempererat
  • 2,25 dl socker
  • 3 äggvita
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt

Instruktioner

  • Vispa rumstempererat smör och socker tills det är ljust och krämigt.
  • Tillsätt äggvitorna och vispa till en jämn kräm. Häll i gräddfilen och vispa ihop allt ordentligt.
  • Blanda samman vetemjöl, majsstärkelse, vaniljpulver, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan bunke och vispa ihop det så att det är väl blandat. Tillsätt mjölblandningen till äggmixen och blanda tills det precis gått ihop.
  • Tillsätt mjölken samtidigt som du vispar på låg hastighet tills det precis gått ihop.
  • Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna 2/3 med smet och grädda den i 175°C i cirka 20 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt svalna i plåten i några minuter och lägg därefter upp dem på ett galler för att svalna helt.
Author: Danielle
Dela
Loading comments...
Like 1
Close
Close