Double Cookie Fudgy Brownies

Betyg: 0.00
(0)
14 september, 2011

Men ibland, ibland är den där komplikationen så värd besväret att resultatet får en att dö lite inombords bara för att det är så fantastiskt bra. (Det kunde i och för sig också bero på att mina artärer täpptes igen av alla härliga kalorier) Här är det därför genast en mycket god idé att rättfärdiga dessa brownies med more is more eller more is freaking fantastic. Och då menar jag inte bara för att dessa är en kombination av TRE av mina favoritkakor, utan för att en större bit helt enkelt är mer. Är det inte fantastiskt att kunna tillämpa så kallade regler när det passar en själv? Ta en kaka till!

Double Cookie Fudgy Brownies

Ingredienser
  

  • 1 sats Cookie Dough
  • 1 paket Oreos
  • 1 sats browniesmet

Cookie Dough

  • 50 g smör osaltat
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g chokladknappar eller hackad choklad, mörka

Fudgy Brownies

  • 100 g smör osaltat
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

Cookie Dough

  • Vispa smöret mjukt och luftigt. Tillsätt socker, farinsocker och vaniljsocker, vispa till en luftig kräm. Tillsätt ägget och vispa ordentligt. Blanda ner övriga ingredienser så att det blir till en deg. Klä en form, cirka 20x20cm stor, med bakplåtspapper. Smöra formen lätt innan så fastnar pappret lättare. Tryck sedan ut Cookie Dough i botten av formen. Fördela oreos jämnt över degen.

Fudgy Brownies

  • Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Häll smeten i formen ovanpå din cookiedough och oreocookies. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna helt och ställ gärna någon timme i kylskåpet innan du skär dem i lagom stora bitar. Detta är tyvärr nästan ett måste eftersom smeten annars kan rinna iväg och fastnar på kniven så bitarna blir inte så snygga. Kan med stor fördel serveras med vaniljglass!
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. DEN DÄR verkar vara helt i min smak!!!

  2. Wow! Den där kakan skulle jag lätt kunna tänka mig att äta… som kvällsmat.. Typ nu 😀

  3. Åh, det där är ju den ultimata kakan! Dregel…

  4. Ser helt galet knäppt fantastiskt gott ut. Ska prova att baka den snarast!!!

  5. WOW. Oj det där var nog en av de bättre kakorna vi sett….

  6. du borde ha en Gilla-knapp så man kan länka till facebook!

  7. Lisa,
    Nu ska det finnas olika delningsknappas längst ner på inlägget så du kan dela dina favoritinlägg med dina Facebookvänner. Dessutom finns det nu en Facebooksida som du kan gå in och gilla, titta i menyn till höger!

  8. ååh, vad gott! sparar receptet

  9. Oj men herregud, ser helt underbart gott ut! 😀

  10. Oj, den ser verkligen helt smarrig ut 🙂 Vänligen Johanna

  11. OMG!! kan inte sluta dregla över denna helt underbara kaka! Mums! 🙂

  12. Gjorde denna häromdagen och den var verkligen otroligt god!! Och älskar din blogg!

  13. Disse ser ut som absolutt heaven.

  14. Tveksamt om något kan bli smarrigare än det här 🙂

  15. Anonymous says:

    Har precis hittat hit och detta var det första utav allt gott och vackert du gjort som jag suttit å dregglad över vid datorn.
    Helt underbart god blev den. Fick göra en Kajsa Varg då jag inte hade oreos hemma, men hade ballerina kladdkaka som stand in och det var såå gott.

    Blir en jobbig sommar då jag vill baka så många av dina smaskig recept.
    Superfin blogg med ljuvliga recept och bra förklaringar och fina bilder.

    Tack!!
    //Matilda

  16. WOW! Hur håller sig kakan i rumstemperatur? Flyter den gärna iväg även då, eller bara när man precis tagit ut den ur ugnen? 🙂

    1. Eftersom det är en browniesmet ovanpå så rekommenderar jag att den får kallna helt och sen stå i kylskåpet en stund. Det blir mycket finare bitar när man skär den ifall den varit kylskåpskall. Jag vet inte riktigt om det var svar på din fråga. Den kommer troligtvis inte flyta iväg om du enbart har den rumstempererad men, som sagt, när smöret i den kladdiga smeten stelnar helt i kylskåpet så håller bitarna formen mycket bättre.

  17. lagade dessa igår! de blev supergoda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close