Jag har världens bästa svägerska! Det är helt sant, hon är som den lillasyster jag aldrig haft. Hon är en av de mest omtänksamma människor jag vet och hon blir alltid så otroligt glad även för små saker som man själv inte tänker så mycket på. Hon älskar träning och hälsa men hon har en hemlig last. Choklad. Jag erkänner att jag har köpt mig lite tjänster genom att betala med chokladiga kakor. Hon brukar säga att så länge jag betalar med Double Cookie Fudgy Brownies så kan hon göra vad än jag vill. Så när hon fyllde år så var det ju en enkel sak att veta vad hon ville ha. Jag utvecklade därför receptet till något ännu mer chokladigt, mastigt och galet gott. Super chokladiga Oreobrownies. Himmelriket för världens bästa svägerska! Det är hon definitivt värld på sin stora dag.
Det här receptet på brownies är verkligen riktigt, riktigt bra. De blir lagom kladdiga och har en mastig chokladsmak. Den toppade jag på med lite chokladsmörkräm och toppade med krossade Oreos. Man skulle kunna krossa vilka kex som helst, Chocolate Chip, Ballerina, Digestive. Eller så struntar man i kexen helt. Man kanske till och med inte kan hålla sig tills smörkrämen är gjord, man bara skär en ruta innan den ens är avsvalnad. Vi dömer ingen för sådant här. Det vore lite som att kasta sten i glashus. Om man vill göra dessa brownies lite mer efterrättsaktiga så är det trevligt att servera lite vispad grädde till och skära dem i trekanter. Jag vet inte varför men jag tycker alltid att det ser lite festligare ut än vanliga fyrkanter. Eller så bakar man den helt enkelt i en springform och får tårtbitar.
Oreobrownies
Ingredienser
- 100 g smör, osaltat
- 200 g mörk choklad
- 3,5 dl socker
- 4 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
Chokladsmörkräm
- 50 g smör, osaltat och rumstempererat
- 1 dl kakao
- 3-4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 2 msk mjölk
- 1 pkt Oreos
Instruktioner
- Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Klä en form, cirka 20×20 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna helt.
Chokladsmörkräm
- Vispa smöret vitt och krämigt. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och sikta samman kakao, florsocker, vaniljsocker och salt. Börja med 3 dl florsocker och tillsätt mer om det behövs eller om du vill ha smörkrämen sötare. Tillsätt långsamt de siktade ingredienserna och varva med mjölken. Vispa på låg hastighet för det tar lite tid för allt att gå ihop och vispar man för snabbt så har man snart kakao och florsocker i hela köket. Vispa smörkrämen länge efter att allt blandat sig så att den blir riktigt krämig och lätt fluffig. Bred smörkrämen över den kalla browniekakan och krossa oreos över. Ställ en stund i kylen och skär sedan i lagom stora bitar. Den är mastig så skär inte för stora bitar!
Gud vad gott!:)