Go Back
+ servings

Oreobrownies

Inget betyg än
Servings 12

Ingredienser

  • 100 g smör osaltat
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Chokladsmörkräm

  • 50 g smör osaltat och rumstempererat
  • 1 dl kakao
  • 3-4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk mjölk
  • 1 pkt Oreos

Instruktioner

  • Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna helt.

Chokladsmörkräm

  • Vispa smöret vitt och krämigt. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och sikta samman kakao, florsocker, vaniljsocker och salt. Börja med 3 dl florsocker och tillsätt mer om det behövs eller om du vill ha smörkrämen sötare. Tillsätt långsamt de siktade ingredienserna och varva med mjölken. Vispa på låg hastighet för det tar lite tid för allt att gå ihop och vispar man för snabbt så har man snart kakao och florsocker i hela köket. Vispa smörkrämen länge efter att allt blandat sig så att den blir riktigt krämig och lätt fluffig. Bred smörkrämen över den kalla browniekakan och krossa oreos över. Ställ en stund i kylen och skär sedan i lagom stora bitar. Den är mastig så skär inte för stora bitar!
Author: Danielle