Marshmallow Crispy Brownies

Betyg: 0.00
(0)
30 december, 2011

Jag älskar att laga mat, men jag älskar att baka liiite mer. Därför erbjöd jag mig snabbt att stå för desserten på nyår. Det var inte någon som protesterade. Någon frågade mig hur många partyn jag var bjuden på egentligen med order om att stå för desserten. Hmm.

Ibland tror jag mina vänner tycker det är jobbigt att bjuda mig på fika. The pressure is on! Men bara för att jag med jämna mellanrum går all out behöver det ju inte betyda att jag inte kan uppskatta en enkel kladdkaka lika mycket som alla andra. Bara de inte bjuder mig på kryddmuffins à la hemkunskapslektionerna så kan de i princip inte misslyckas. Jag är en sorglig baknörd men jag har full förståelse för att andra inte nördar in sig lika mycket på det som jag. Men självklart blir jag extra glad när jag får nörda in mig och bjuda andra. Det är faktiskt mycket roligare än att äta själv.

På tal om all out så hamnar dessa brownies på min minidessertbuffé imorgon. Jag har tema Amerika och choklad/marshmallow. Det fina med dessa brownies är att de innehåller tre olika texturer. En fudgy brownie i botten, seg marsmallow i mitten och ett chokladkrisptäcke ovanpå. Perfekt! Om man inte blandar ihop olika smaker så kan olika texturer ge minst lika fin effekt. Speciellt om det blir tre så här snygga lager att titta på dessutom. Mina andra två buffébakverk kommer upp inom de närmaste dagarna, håll ögonen öppna!

Krispiga brownies med marshmallows

Inget betyg än

Ingredienser
  

Fudgy Brownies

  • 100 g smör, osaltat
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 påse minimarshmallows

Chokladkrisp

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 4-5 dl Rice Krispies

Instruktioner
 

  • Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x30cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten på formen. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och fördela en påse minimarsmallows över, grädda i ytterligare fem minuter. Låt kakan svalna helt på galler.
  • Smält smör och choklad över vattenbad. Tillsätt Rice Krispies och blanda ordentligt. Bred över den avsvalnade kakan. Låt stå kallt i några timmar tills det stelnat ordentligt. Helst över natten. Det blir inte några snygga bitar om inte kakan är kylskåpskall.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Hej!
    Har aldrig någonsin kommenterat någon blogg jag läst, men nu kände jag bara att jag va tvungen =)
    Hittade precis din och la till den som favorit! Denna blogg är PRECIS vad jag behöver. Massa tips, och du förklarar verkligen bra för en sån som mig, som Vill men är kass på att göra snygga, roliga, nytänkande och goda bakverk!
    Vilket jobb du gör med bloggen, den är jättefin. Tack för att du finns 😉

  2. Mmmm vad goda de såg ut =)

  3. Madde,
    Tack! Vad glad jag blir! Jag hoppas du hittar massor med inspiration och knockar dina nära och kära med något riktigt gott!

  4. jag norpade också desserten till min nyårstillställning 🙂

  5. Här är en till som ska göra desserten 🙂 Det verkar som om ni får en god avslutning på detta året, de ser väldigt goda ut!

  6. Så smarrigt det låter och ser ut, yummie!

    Passar på att önska dig ett gott nytt år!

  7. Mmm, crisp är så gott på kakor å marshmallowsen ser underbara ut på kakan. Denna brownie är helt i min smak!

  8. Sussi, Västerås says:

    Men så underbart gott det blev, testade ditt recept ovan igår – helt perfekt! Svärmor med sällskap var imponerade…

    Måste bara säga att jag följer din blogg regelbundet och kan bara sammanfatta det som inspiration, glädje & kreativitet = du är grym!
    Keep it up, girl!

    /Sussi, Västerås

  9. Sussi,
    Tack, vad glad jag blir! Det är alltid lika roligt att kunna inspirera andra. Kul att ni alla gillade dem! De gick hem här också. Fast med choklad hamnar man nästan aldrig fel 🙂

  10. oj dessa ser sjukt goda och dreglar lite här…yummi

  11. Hej!
    Jag måste bara säga att jag verkligen älskar din blogg. Jag har provat att baka en flertal saker och de har blivit himelskt goda. Det är så kul när bakandet går så bra och allt blir perfekt!
    Denna gjorde jag senast och det blev en riktig succé när jag tog med resterna och bjöd klassen i skolan 😉

    Din blogg är en av de få som jag följer, och dina bilder är grymt snygga! Så fortsätt det du gör, du inspirerar många och mig,

  12. Kan dessa bakas två dagar innan servering? Kram

    1. Jadå! Förvara dem i kylskåpet och ta ut dem en stund innan du ska servera dem så att de inte är direkt kylskåpskalla när de ska ätas. 🙂

    2. Hur många dagar innan servering kan man egentligen baka dem? Ser helt underbara ut!

    3. De håller sig säkert i fyra/fem dagar. Kanske upp mot en vecka.

  13. Galet bra recept! Ännu en kaksort avklarad inför julen tack vare denna blogg! 🙂
    Jag var lite rädd att kakan skulle bli för söt, men eftersom det är så mycket mörk choklad tycker jag ändå att de blev en ganska ”vuxen” smak 🙂
    Tack en fantastisk blogg!

  14. Hej Danielle,

    Hittade din blogg just nu. Gillar den skarpt!

    Jo, det här med rice krispies… Kanske en dum fråga, men vart hittar man det? Är det Kellog’s rice krispies man köper? Eller går rice krispies att köpa som en ingrediens?

    1. Precis! Det är Kellogs man använder. Jag tror inte det finns något annat märke, inte vad jag sett i alla fall

  15. Amanda johansson says:

    varför är du inte med i hela sverige bakar?! Du är så talangfull så du skulle komma långt i tävlingen! Jag heter Amanda jag är tolv år och bor i tyresö i stockholm. Jag älskar att baka! jag bakar varje dag så min mamma är jäääätte trött på mig för att jag bakar så mycket!:) Jag tittar din blogg varje dag och blir så glad när jag ser hur talangfull du är!

    1. Tack Amanda! När jag var 12 år var min mamma galen på mig också för att jag bakade så mycket. Men det är bra att öva mycket 🙂 Jag sökte faktiskt till Hela Sverige bakar inför första säsongen och var uppe på intervju men jag gick inte vidare. Så det får du fråga dem 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close