Go Back

Krispiga brownies med marshmallows

Inget betyg än

Ingredienser

Fudgy Brownies

  • 100 g smör osaltat
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 påse minimarshmallows

Chokladkrisp

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 4-5 dl Rice Krispies

Instruktioner

  • Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x30cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten på formen. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och fördela en påse minimarsmallows över, grädda i ytterligare fem minuter. Låt kakan svalna helt på galler.
  • Smält smör och choklad över vattenbad. Tillsätt Rice Krispies och blanda ordentligt. Bred över den avsvalnade kakan. Låt stå kallt i några timmar tills det stelnat ordentligt. Helst över natten. Det blir inte några snygga bitar om inte kakan är kylskåpskall.
Author: Danielle