Go Back

Double Cookie Fudgy Brownies

Inget betyg än

Ingredienser

  • 1 sats Cookie Dough
  • 1 pkt Oreos
  • 1 sats browniesmet

Cookie Dough

  • 50 g smör osaltat
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g chokladknappar eller hackad choklad, mörka

Fudgy Brownies

  • 100 g smör osaltat
  • 200 g mörk choklad
  • 3,5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

Cookie Dough

  • Vispa smöret mjukt och luftigt. Tillsätt socker, farinsocker och vaniljsocker, vispa till en luftig kräm. Tillsätt ägget och vispa ordentligt. Blanda ner övriga ingredienser så att det blir till en deg. Klä en form, cirka 20x20cm stor, med bakplåtspapper. Smöra formen lätt innan så fastnar pappret lättare. Tryck sedan ut Cookie Dough i botten av formen. Fördela oreos jämnt över degen.

Fudgy Brownies

  • Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Häll smeten i formen ovanpå din cookiedough och oreocookies. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna helt och ställ gärna någon timme i kylskåpet innan du skär dem i lagom stora bitar. Detta är tyvärr nästan ett måste eftersom smeten annars kan rinna iväg och fastnar på kniven så bitarna blir inte så snygga. Kan med stor fördel serveras med vaniljglass!
Author: Danielle