Enkla brownies med kakao

Betyg: 4.11
(37)
10 juni, 2018

Kladdiga och krämiga brownies med en kraftig chokladsmak, det är bland det absolut bästa jag vet. Men för att få den där fantastiska konsistensen och smaken så går det ju åt en hel del choklad, gärna dyr choklad dessutom. Och ibland finns det inte någon choklad hemma i skafferiet när chokladsuget faller på, eller så orkar man inte vänta flera timmar på att brownies ska kallna och stelna som de bör när man bakar kladdiga brownies med mörk choklad. Man kanske bara vill stilla sitt chokladsug, eller bjuda spontana gäster på något gott som inte tar flera timmar. Då är det perfekt med ett enkelt recept som bara behöver svalna något innan man kan få smaka!

Enkla bakverk för alla tillfällen

Det är alltid svårt att säga att något är ”enkelt”, för det beror såklart på hur vilka förutsättningar man har. För mig är enkla bakverk något som inte kväver massa olika ingredienser eller udda ingredienser som man oftast inte har i skafferiet. Det är också något som inte tar för lång tid eller kräver för många moment. Jag tycker också att om det ska vara enkelt att baka så ska det också vara enkelt att städa och diska upp efter sig.

Därför innehåller dessa brownies så få ingredienser som möjligt och de är dessutom bakade med kakao eftersom alla kanske inte har mörk choklad hemma. De tar inte speciellt lång tid varken att baka eller att grädda och de går att äta rätt snart efter att de är klara. Och det kanske bästa av allt, det går att svänga ihop dem i en och samma kastrull, vilket minimerar behovet av diskning. Det är enkla bakverk för mig.

Enkla Brownies med kakao

4.1 från 37 röster
Lagom kladdiga brownies med god chokladsmak. Enkelt recept med få ingredienser som går snabbt att baka.
Portioner 9 bitar
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser
  

  • 120 g smör, osaltat
  • 2,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Smält smöret i en stor kastull på svag värme. När allt smör precis smält ta av kastrullen från plattan och blanda ner socker, låt det svalna något.
  • Vispa ner äggen och vaniljpulvret i smeten. Vänd ner vetemjöl, kakao och salt och rör ihop till en slät smet.
  • Smörj en form, 20×20 cm, och klä med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämnt i formen. Grädda i 175°C i cirka 20-25 minuter. Låt svalna i formen, ta upp och skär i nio rutor. 
Författare: Danielle
Dela
Loading comments...
Close
Close