Den ultimata Kladdkakan

Rating: 0.00
(0)
26 november, 2008

Jag tycker alltid jag träffar på människor som påstår att de har det absolut bästa receptet på kladdkaka, men jag har faktiskt inte hört om någon som inte blivit helt galen i den jag alltid bakar. Receptet bakas alltid på ett trädgårdscafé i min hemby och jag vet att det finns de som kommer tillbaka för att få smaka på den igen. Cafét drivt ideelt och jag bakar varje år ett antal kladdkakor dit, så jag kan det i stort sett utantill.

Innan har jag alltid bakat den på mörk choklad, men nu senast så fick det bli ljus och det var riktigt gott, nästan godare. Det blev lite mer kolasmak på den med den ljusa chokladen. Jag använder inte heller så hög kakaohalt eftersom jag tycker det kan bli lite bittert då det är så stora mängder.

Den ultimata kladdkakan

Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

 • 200 g choklad
 • 200 g smör
 • 4 st ägg
 • 2,5 dl mjöl
 • 2 dl socker
 • 1 tsk bakpulver

Instruktioner
 

 • Smält chokladen och smöret över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, rör ned chokladsmeten och tillsätt mjöl och bakpulver. Vänd försigtigt ner det i smeten. Grädda i 12-15 minuter i 200 grader. Håll koll på färgen! Den ska vara "simmig" när du tar ut den.

Anteckning

Denna kakan gör sig bäst kylskåpskall eftersom den är så lös i konsistensen när den tas ut från ugnen. Därför kan man med fördel göra den dagen innan. Om den är varm vid servering så kommer den att rinna ut och jag tycker inte att smaken kommer riktigt till sin rätt heller. Servera med glass eller en klick vispad grädde. Jag vågar nästan lova att det är det smaskigaste som finns!
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

 1. Gud så gott det lät!!
  Älskar kladdkaka, vilket nog är ganska uppenbart om man kollar in min blogg. 😉
  Ska prova att göra den här nästa gång tror jag. 🙂

 2. jag tvivlar inte på att den är god, vill inte låta kritisk men jag måste bara fråga; varför blockchoklad och inte äkta choklad? blockchoklad är ju snålchoklad och inget blir lika gott om man använder det istället för äkta finare choklad… 🙂

 3. Maria,
  Jag använder choklad efter vilken smak jag är ute efter och hur den ska användas (smält eller i bitar). Denna kakan innehåller hela 200g och är väldigt mäktig, att använda 70% choklad eller högre hade gett den en lite bitter smak enligt mig. Men det är skillnad på kvalité mellan blockchokladerna och Fazers 250g samt Odenses med lite högre kakaohalt (typ 55%) tycker jag fungerar riktigt bra i bak av denna sorten.

 4. Riktigt, riktigt god, men en smak av kola som du skrev. Den här ska jag absolut göra fler gånger.
  Gör det något om jag stjäl receptet till min blogg? Länkar självklart tillbaka till din blogg. Ha en bra dag och en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close