Brödpudding med kanelbullar

Betyg: 0.00
(0)
22 augusti, 2023

Har du några överblivna kanelbullar hemma som börjar kännas torra och tråkiga? Du behöver inte slänga dem! Istället kan du baka en supergod brödpudding med dem som blir en riktigt god efterrätt tillsammans med en kula vaniljglass.

Brödpudding, vad är det?

En brödpudding är bröd eller fikabröd som börjat bli torrt som sedan blandas med en äggstanning och bakas till en krämig dessert. Lite som en paj fast utan pajskal. Man kan baka brödpudding med flera olika typer av fikabröd så som kanelbullar, sockerkaka och lussebullar. Det är ett jättebra sätt att ta tillvara på överblivet fika och gör det till något nytt.

Vad du behöver för att göra bullpudding

  • Kanelbullar: Överblivna kanelbullar, kardemummabullar eller annan typ av vetelängd funkar bra i det här receptet.
  • Grädde och mjölk: Jag gillar att använda en lika blandning av vispgrädde och mjölk för att få en lagom krämighet. Men det går bra att använda bara mjölk och också laktosfria eller växtbaserade alternativ.
  • Ägg: Äggen behövs för att stanningen ska tjockna och gör att det blir krämigt utan att vara rinnigt.
  • Socker: Ofta är kanelbullar i sig själva inte så söta så stanningen kan behöva sötas lite. Om du vill ha en ännu sötare dessert så kan du justera sockermängden.
  • Kanel: Det är gott att tillsätta kanel för att ge en extra smakkick. Men det går också bra att byta ut det mot vanilj eller kardemumma beroende på vilken typ av vetebröd du använder.
  • Salt. Det behövs lite salt för att balansera alla smaker, justera efter tycke och smak.
brödpudding med kanelbullar toppad med vaniljglass
bullpudding

Brödpudding med kanelbullar

Ta tillvara på överblivna och torra kanelbullar och baka en krämig brödpudding till dessert! Serveras ljummen med vaniljglass.
Portioner 2 port
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser
  

  • 2 st bullar ca 200g
  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • Smör till att smörja formen

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175℃. Smörj en liten ugnsform.
  • Skär bullarna i tärningar och lägg dem i formen. Vispa ihop ägg, mjölk, vispgrädde, socker, kanel och salt. Gäll det över bullarna i formen. Grädda i cirka 25 minuter eller tills äggstanningen är fast och toppen av bullarna har fått lite färg.
  • Servera ljummen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.

Anteckning

Receptet kan justeras upp eller ned beroende på hur många bullar du har med det kan påverka gräddningstiden.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close