Bullar med hallon och vit choklad

Betyg: 0.00
(0)
31 juli, 2020

Bullar är ju helt fantastiskt gott och så enkla att fylla med många olika smaker förutom kanel och kardemumma. Dessa bullarna är fyllda med hallon och vit choklad och sedan toppade med en vit choklad frosting, så otroligt saftigt och gott! När jag bakar bullar med bär eller frukt i så tycker jag det är smidigt att baka dem i en form på amerikanskt vis eftersom saften från fyllningen lägger sig i botten på formen och gör bullarna sådär supersaftiga och goda. Ni bara måste testa att baka bullar så här, det är fantastiskt gott!

När man gör frukt eller bär fyllning till sina bullar så är det viktigt att tänka på att bär och frukt innehåller mycket vatten som under gräddningstiden kan göra fyllningen för vattnig. Därför är det viktigt att blanda bären med maizena eller potatismjöl som kan suga upp vattnet och göra fyllningen lite mer som en kompott. Det är också viktigt att inte ha för stora bitar av bären eftersom det blir svårt att rulla och skära bullarna snyggt då. Frysta hallon är perfekta här för de kan man slå på lite med en kavel när de kommer direkt från frysen så delar de sig enkelt i mindre bitar som blir lagom att ha i fyllningen.

Den här typen av bullar lämpar sig inte jättebra för frysen, men med frostingen på så håller de sig några dagar i kylskåpet. Vi åt dem fyra dagar senare och då var de fortfarande helt okej. Om man vill kan man värma dem lite då, antingen i mikrovågsugnen eller i ugnen på låg temperatur under lite aluminiumfolie.

Bullar med hallon och vit choklad

Inget betyg än
Saftiga bullar fyllda med hallonkompott och hackad vit choklad.
Portioner 12 st
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Jästid 2 timmar
Total tid 2 timmar 50 minuter

Ingredienser
  

  • 2 dl mjölk , fingervarm
  • 1 dl socker
  • 25 g jäst
  • 75 g smör , smält och avsvalnat
  • 2 st ägg , uppvispade
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl , cirka
  • 1 st ägg, uppvispat till pensling

Fyllning

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl socker
  • 8 dl hallon, frysta
  • msk majsstärkelse
  • 100 g vit choklad, hackad

Frosting med vit choklad

  • 100 g vit choklad
  • ½ dl vispgrädde

Instruktioner

  • Värm upp mjölken så att den är fingervarm och lös upp sockret i den. Tillsätt jästen, vispa ordentligt så att allt löser upp sig och låt stå i 10 minuter. Smält under tiden smöret försiktigt och ställ det åt sidan så att det svalnar.
  • Tillsätt smöret i blandningen och vispa ner ett ägg i taget. Blanda ner salt och tillsätt vetemjölet lite i taget. Knåda samman till en deg. Knåda degen så att den blir riktigt smidig, ca 10 minuter i maskin. Låt sedan degen jäsa under plastfolie i cirka en timme. Ställ fram smöret till fyllningnen så att det hinner bli rumsvarmt.
  • Precis innan degen jäst klart kan man börja med fyllningen. Hacka den vita chokladen och ställ åt sidan. Krossa de frysta hallonen lite så att de är i mindre bitar. Blanda samman hallonen med socker och maizena och ställ in i kylen så länge.
  • Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Den ska vara lite tjockare. Bred på smör i ett jämnt lager, fördela hallonen ovanpå och strö över den hackade vita chokladen. Tänk på att breda ut i kanterna också! Rulla i hop degen och skär i 12 st lika stora bitar. Smörj en form, ca 20×30 cm, och lägg bullarna direkt i formen. Täck med bakduk och låt jästa i cirka en timme.
  • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i 175 grader i cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genombakade. Det är viktigt att de inte är degiga i botten men de ska inte heller gräddas för hårt, brända bullar är inte godare här! Låt svalna helt.
  • Hacka den vita chokladen till frostingen. Värm försiktigt upp grädden, den ska inte börja koka. Häll sedan över den vita chokladen och vispa tills allt blandat sig. Låt frostingen kallna och häll sedan över de avsvalnade bullarna. Om bullarna och frostingen är för varma så kommer den bara sjunka in och inte synas, men den kommer göra de supersaftiga!
Författare: Danielle
Måltid: Fika
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close