Tre varma drycker för kalla dagar

Betyg: 0.00
(0)
23 januari, 2016

Tre varma drycker

Nu när det är så kallt ute och massor med snö så vill i alla fall jag hålla mig inomhus med en god bok, en film och något varmt att dricka. Jag är inte en vinterperson och varken skidor, skridskor eller pulka är min grej. Det är fantastiskt vackert att titta ut över ett snöigt vinterlandskap men jag gör det helst från värmen under en mysig filt. Men även om man nu skulle vara en vinterperson som älskar att vara ute och vintersporta eller åka pulka så kommer man ju in någon gång och då är det riktigt lyxigt att få något varmt att dricka. Varm choklad är ju en klassiker som man aldrig riktigt växer ifrån. (Speciellt inte om man spetsar den med lite apelsinlikör, just sayin’) Men jag tänkte att jag skulle presentera tre andra varma drycker som är helt fantastiskt goda och som värmer en inifrån och ut.

Pepparmint Mocka

Mocka med pepparmint

Kan du inte bestämma dig för varm choklad eller kaffe? Blanda! Mocka är ungefär hälften, hälften av kaffe och varm choklad men blanda för all del i de proportioner som du tycker passar bäst. Denna mocka har en extra touch av pepparmint för en frisk smak. Den passar utmärkt att värma upp sig själv med efter en dag ute. Eller varför inte servera efter middagen som en liten drickbar dessert? Tänk på att hålla chokladen riktigt het när du blandar ihop den med kaffet annars tappar den temperaturen ganska snabbt.

Pepparmint Mocka

Inget betyg än
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1 dl kaffe, starkt
  • 2 tsk kakao
  • 3 tsk socker
  • 3 tsk grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2-3 droppar pepparmintsextrakt

Instruktioner

  • Koka kaffe. Blanda samman kakao, socker och grädde mjölk till en kräm i en kastrull. Häll i resten av mjölken och värm under omrörning tills mjölken börjar koka upp. Ta av från plattan och blanda ner pepparmintsextrakt. Blanda samman kaffe och den varma chokladen. Servera direkt.
Författare: Danielle
Måltid: Dryck

Chai LatteHemgjord chai latte

Chai är ett fantastiskt gott te med mycket goda kryddor. Jag brukar dricka det bara som det är för jag älskar verkligen kardemumma men det är också riktigt gott tillsammans med mjölk. Jag dricker normalt sett inte mitt te med mjölk men det här är helt annorlunda. När man får Chai Latte på café så använder de ofta skummad mjölk från kaffemaskinen vilket ger en fluffig och lite tjockare konsistens på mjölken. Men det är inte alla som har tillgång till en mjölkskummare hemma och man behöver det verkligen inte för att kunna göra en supergod chai latte. Man behöver inte ens färdigt chaite även om det är väldigt smidigt. 

Chai Latte

Inget betyg än
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1/2 tsk kardemumma, hel
  • 3 st svartpeppar, hela korn
  • 6 st nejlika, hela
  • 1 cm ingefära, färsk
  • 1 st kanelstång, hel
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st svart te, tepåsar
  • 1 msk farinsocker, eller efter smak
  • vispgrädde, vispad som topping

Instruktioner

  • Krossa kardemumma, pepparkorn och nejlikor lätt i en mortel och lägg i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den tunt, lägg i kastrullen tillsammans med en kanelstång. Tillsätt vatten och mjölk. Låt koka upp. Ta av från värme och lägg i två tepåsar. Låt dra i 5-10 minuter. Sila ner i en stor kopp. Toppa eventuellt med lite vispad grädde.
Författare: Danielle
Måltid: Dryck

Varm vit choklad

Varm vit choklad

Om man vill testa att uppgradera sin varma choklad till något nytt och annorlunda så kan man testa att göra en vit choklad. Denna är definitivt något för barn för den är sådär söt och silkeslen som vit choklad är, fast i drickbar form. Den är definitivt inte något för den som vill hålla sig på den nyttigare sidan för den är som sagt söt på grund av den vita chokladen och grädden behövs nästan på toppen för att balansera sötman. Men det är definitivt en väldigt god varm choklad som känns lite spännande och ny. Den passar utmärkt som avslutning på en dag i pulkabacken!

Varm vit choklad

Inget betyg än
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 20 g vit choklad, fint hackad
  • vispgrädde, vispad till topping

Instruktioner

  • Hacka den vit chokladen fint och ställ åt sidan. Värm upp mjölk och vaniljpulver till det är hett och nästan börjat koka. Ta av från plattan och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills allt blandat sig. Häll upp i en mugg och toppa med vispad grädde. Servera direkt.
Författare: Danielle
Måltid: Dryck
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close