Lemon curd

Betyg: 0.00
(0)
23 januari, 2009
 
lemoncurd
 

Lemon curd är en otroligt god citronkräm som man äter på scones, i alla fall i England. Den är helt otroligt god och faktiskt inte så svår att göra själv det är ungefär samma process som att göra egen vaniljkräm. Den klarar sig i en burk i kylskåpet någon vecka.

lemoncurd

Lemon Curd

Inget betyg än
Portioner 2 burkar

Ingredienser
  

  • 2 st citron
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör

Instruktioner

  • Pressa saften och riv skalat på citronen, vispa samman det med ägg och socker i en rostfri skål. Placera skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa oavbrutet tills krämen tjocknar. Om man inte vispar hela tiden, så skär sig krämen. Ta bort skålen från kastrullen och klicka i smör under omrörning, låt krämen svalna. Ibland kan det vara bra och vispa krämen en stund i kallt vatten också, så svalnar den fortare. Häll på burkar, detta receptet räcker till två små burkar.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close