Lemon curd är en otroligt god citronkräm som man äter på scones, i alla fall i England. Den är helt otroligt god och faktiskt inte så svår att göra själv det är ungefär samma process som att göra egen vaniljkräm. Den klarar sig i en burk i kylskåpet någon vecka.
Lemon Curd
Ingredienser
- 2 st citron
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 75 g smör
Instruktioner
- Pressa saften och riv skalat på citronen, vispa samman det med ägg och socker i en rostfri skål. Placera skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa oavbrutet tills krämen tjocknar. Om man inte vispar hela tiden, så skär sig krämen. Ta bort skålen från kastrullen och klicka i smör under omrörning, låt krämen svalna. Ibland kan det vara bra och vispa krämen en stund i kallt vatten också, så svalnar den fortare. Häll på burkar, detta receptet räcker till två små burkar.