Vegansk bakelse

Betyg: 0.00
(0)
14 augusti, 2015

Har du vänner eller familjemedlemmar som är veganer eller som kanske inte äter gluten, ägg, mjölkprodukter eller annat. Tycker du det är svårt att veta vad man ska servera dem till efterrätt? Jag har precis sådana familjemedlemmar vilket jag tycker är fantastiskt kul för då får jag testa massa udda recept på dem och de tycker också det är fantastiskt kul att jag har dem som försökskaniner. Win, win. Så när jag fyllde år så ville jag att de också skulle få en riktigt finefterrätt och inte bara jordgubbar och kokosgrädde som vanligt. Så jag tog fruktsalladen till en högre nivå. Jag gjorde bakelser på vattenmelon. På utsidan ser de ut som vanliga bakelser men på insidan gömmer det sig fräsch vattenmelon och inget annat. Jag toppade med apelsin, kiwi och blåbär men man kan självklart välja vilka bär eller frukter man vill.

De är dessutom väldigt enkla att göra. det enda du behöver är dessertringar och de brukar man hitta i köksbutiker eller på nätet. Om man är flera som ska äta så kan man även göra en hel tårta som man precis som vilken tårta som helst skär i tårtbitar när man serverar. Det är en perfekt dessert om man har många allergier eller vill äta lite nyttigare men ändå vill att det ska se lite festligt ut. Det bästa är att använda kärnfri vattenmelon och hur många bakelser man får ut beror såklart på hur stor vattenmelonen är.

Vegansk bakelse med vattenmelon

Inget betyg än
Tillagningstid 30 minuter
Kylning 4 timmar
Total tid 4 timmar 30 minuter

Ingredienser
  

  • 1 vattenmelon, kärnfri
  • 400 ml kokosgrädde, kylskåpskall
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • frukt och bär, till dekoration
  • kokos, flagad

Instruktioner

  • Ställ kokosgrädden upp och ned i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna längre.
  • Skär vattenmelonen i 6-8cm breda skivor. Ta en dessertring och tryck ut runda, cylinderformade bakelser i vattenmelonens röda fruktkött. Ställ åt sidan.
  • Öppna kokosgrädden och häll av det mesta av vattnet men spara det för du kan behöva det sen och det är fantastiskt gott i smoothies. Vispa resten av grädden fluffig, Tillsätt lite av kokosvattnet om den är för tjock. Smaksätt med vaniljpulver och vispa ihop tills allt blandat sig. Bred kokosgrädden över vattenmelonbakelserna och tryck eventuellt lite flagad kokos på kanterna. Dekorera bakelserna med valfria frukter och bär. De står stig någon timme i kylskåp men bör ätas samma dag. Du kan med fördel trycka ut vattenmelonbakelserna i förväg och förvara dem i en luttät burk i kylen. De håller en dag eller två innan de behöver dekoreras och ätas upp.
Författare: Danielle
Måltid: Efterrätt
Specialkost: Glutenfri, Mjölkproteinfri, Vegansk
Tillfälle: Kalas, Sommar
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close