Jag lärde mig dricka kaffe för en många år sedan och hade koppen full med socker för att slippa den bittra eftersmaken. Sen dess har jag varit fast. Men efter perioder av automatkaffe på olika arbeten så har jag blivit lite mer kräsen. Därför införskaffade jag mig en kaffekvarn i somras och började mala mina egna bönor. Nu vet jag ärligt talat inte riktigt hur jag kunde dricka så mycket kaffe innan utan att mala bönorna själv, så stor smakskillnad tycker jag att det är. Och då tillåter min studentbudget ändå inte att jag köper några speciella kaffebönor. Nej, min kaffekvarn vill jag helst inte vara utan, det är värt de extra kronorna.
Men kaffe är ju inte bara gott i koppen, det är väldigt gott att smaksätta bakverk och efterrätter med också. Här är det en frusen mockatårta som passar utmärkt till efterrätt. Jag gillar efterrätter som går bra att förbereda i god tid och de får gärna vara lättsmälta. Denna tårtan passade in perfekt, med mandelbotten som kontrast blev det riktigt gott med kaffe som smaksättning. Här är fyllningen spritsad, men det går lika bra att breda på den ifall man inte vill göra sig det extra besväret.

Frusen mockatårta
Ingredienser
Botten
- 200 g mandelmassa
- 2 st ägg
Fyllning
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk espressopulver
- 3 msk florsocker
- 0,5 tsk kakao
- 1 st äggula
- 25 g mörk choklad, hackad
Instruktioner
- Riv mandelmassa grovt och blanda samman med äggen. Fördela i en springform med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädden med kaffepulver och florsocker. Rör ned äggulan. Bred eller spritsa ut fyllningen i formen. strö över hackad choklad. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram cirka 10 minuter innan servering.
Vilken gott tårtan de ser ut!!
Så gott det ser ut 🙂
Låter jättegott!
Kakao-pulvret går väl i grädden i samband med vispningen, eller gissade jag fel?
Har just gjort denna och ställt den i frysen, för att ta med på årets påsklunch på jobbet!
Den vispade kaffegrädden var väldigt god! 🙂
/Caramel