Vit kladdkaka

Betyg: 0.00
(0)
15 mars, 2011

Kladdkaka. Behöver det egentligen någon närmare presentation? Älskar inte alla kladdkaka? Och visst, den klassiska varianten är ju helt otroligt god, men det är ju alltid roligt att testa nya saker. Eller så fungerar i alla fall jag. Klassiska recept i all ära men om man inte testar lite nytt får man heller aldrig upptäcka fler goda saker, eller hur? Så det blev en vit kladdkaka istället som serverades med vispad grädde och varma hallon. Det blev riktigt supermumsigt!

Vit kladdkaka

Inget betyg än
Portioner 10 bitar
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Kylning 6 timmar

Ingredienser
  

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl

Glasyr

  • 150 g vit choklad
  • 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Smält chokladen och smöret till kakan i en kastrull på låg temperatur. Rör som tills allt smält samman. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned chokladblandningen och vetemjölet med slickepott. Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter. Låt kallna.
  • Koka upp grädden till glasyren. Ta av den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills det smälter. Bred glasyren över kakan och låt kallna i kylskåp. Precis som med alla kladdkakor så är de bäst efter några timmar i kylen, allra helst över natten. Servera med vispad grädde och uppvärmda hallon.
Författare: Danielle
Måltid: Efterrätt
Dela

Skriv en kommentar

  1. Vit kladdkaka är så gott 🙂

  2. Det ser så himla gott ut 🙂

  3. Anonymous says:

    Ser så gott ut, jag älskar vit choklad så detta borde jag prova. Undrar om en variant av detta gå att göra som cupcakes..? Skulle vilja prova vitchokladcupkakes som ändå är lite sega och mjuka.
    Har du någon erfarenhet?

    Mvh
    Eva

  4. Kladdkaka är gott, både med mörk och vit choklad!

  5. hur har du vispat grädden för att få den så fin? har du använt en spritser för att få den fina formen?

  6. Den är spritsad med en stor stjärntyll, Wiltons 1M är likvärdig. Men annars är det bara helt vanlig vispad grädde!

  7. Veronika says:

    Den så god ut 🙂 Bakte browniecupcakes med cream cheese vanilla frosting etter din oppskrift i går, de ble nydelige! Alle på jobben sa det var de beste cupcakes de noen gang hadde smakt! Så takk for en fantastisk oppskrift 🙂

  8. Eva,
    Jag har inte bakat vita chokladcupcakes men jag skulle tro att det går alldeles utmärkt att baka något liknande Browniecupcakes som jag har här på sidan fast ersätta kakaon med vit choklad. Det tror jag mycket väl kan bli riktigt gott!

  9. Anonymous says:

    Denna bakade jag i helgen, gästerna blev helt till sig! Och vi i familjen också. Jag tyckter att sötman krävde något syrligt till, tog en påse vita vinbär från frysen och lade på i sista stund. Vackert med just vita på vitt och väldigt gott. Kan tänka mig att andra bär med lite syrlighet passar fint till vit kladdkaka också.

    Tack för inlägget och du är väldigt fin på nya fotot!

    Mvh
    Carina

  10. Hej Danielle!
    Denna fantastiska kladdkaka har kommit med på Topp Tio för Kladdkakor på MatHems matblogg! Du hittar topplistan här: http://matblogg.mathem.se
    Hälsningar
    Malin,
    MatHem

  11. Provade denna i helgen – bästa kladdkakan du någonsin gjort, sa 34-årige sonen. Håller med honom! Supergod!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close