En av mina bästa vänner gör underbar Pavlovatårta och det är verkligen en perfekt efterrätt, inte för mycket utan precis lagom efter en god middag. Marängerna tar lite tid att vispa och grädda, men ställer man äggklockan behöver det inte alls vara jobbigt. De går ju också att förbereda innan så att det bara är att vispa grädden och toppa med färska bär precis innan servering. Jag gjorde en minivariant som avslutning på en grillkväll med vännerna och de var riktigt uppskattade!

Minipavlovas
Ingredienser
Maränger
- 6 st äggvita
- 4 dl socker
- 1 krm ättiksprit
Fyllning
- 5 dl grädde
- 500 g jordgubbar
- 125 g blåbär
Instruktioner
- Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till en fluffigt, hårt, vitt skum.
- Tillsätt resten av sockret lite i tagen under vispning. Det ska bildas toppar som inte sjunker när det är klart. Det tar ett bra tag att vispa så det görs med fördel i maskin med ballongvisp eller med elvisp.
- Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det blir cirka 15 st stora maränger. Med baksidan av en matsked formar du sedan en grop i mitten av varje maräng. Det ska bli lite som en korg eller ett fågelbo. Grädda i 100grader i 1,5-2 timmar.
- Marängerna ska inte får färg med ska kunna gå att lyfta från pappret utan att gå sönder eller fastna då de är klara. Låt svalna.
- Vispa grädden. Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg en klick grädde i gropen på varje maräng. Fördela bären över och servera.
Anteckning
Det går bra att använda vilka bär eller frukter som helst.
Maräng, bär och grädde är aldrig fel, det ser jättegott ut!
Jag har bara ätit detta en gång men det är ju riktigt gott! Perfekt att göra portionsbitar med också!!
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
Vad gott det ser ut. Maränger är ju så gott.
Så vackert det ser ut
Vilken fin blogg! Jag hade tänkt laga choklad pavlova idag, och receptet kommer såklart in på min blogg där jag skriver om träning, kost mm. Titta gärna in, kraam 🙂
Hej! Det står att man ska vispa ägggulorna med hälften av sockret.vad gör man av resten med sockret? Receptet låter väldigt mumsigt!
Hej Anita! Åh, det verkar ha blivit lite fel i receptet, man ska först ha i hälften av sockret till äggvitorna och sedan tillsätta resten långsamt under vispningen, jag ska ändra så att det blir rätt! Tack för att du uppmärksammade det.
Hej! Vad gör man med resten av sockret? Och vad gör man med ättikan? Står att du skulle ändra receptet 2019, det var några år sedan…
Hej Becca,
Som jag skrivit i receptet ska resten av sockret tillsättas under vispning efter att den första hälften vispats hårt med äggvitorna. Ättikspriten har jag däremot missat att specificera, den ska du tillsätta i början tillsammans med äggvitorna. Tack för att du uppmärksammade mig på det!