Jag skulle definitivt kunna äta tacos hela veckan, men en liten vardagligare tacorätt är den här fantastiska kycklinglasagnen. Det är en enkel lasagne som inte kräver att man gör béchamelsås eller liknande. Allt blandas ihop en en krämig fyllning som sedan läggs mellan lasagneplattor och toppas med riven ost. En enkel, smidig och snabb lasagne helt enkelt.
Vad du behöver för att laga kycklinglasagne
- Kyckling. Jag brukar oftast använda kycklingfilé i det här receptet för det brukar jag oftast ha i frysen, men det går lika bra men kycklinglår.
- Broccoli. Broccolin passar oväntat bra i den här lasagnen och om man hackar den tillräckligt smått så märks den knappt i fyllningen.
- Paprika. Jag gillar att använda röd paprika för färgens skull, men det går bra med grön eller gul också.
- Lök. Jag använder gul lök, men du kan lika gärna använda rödlök i det här receptet.
- Riven ost. Det går bra med vilken riven ost som helst, men gärna en som smälter bra i ugnen.
- Crème fraîche, cream cheese och mjölk. För att fyllningen ska bli krämig använder jag crème fraîche, cream cheese och mjölk. Dessa kan man såklart byta ut mot laktosfria eller mjölkfria alternativ.
- Lasagneplattor. Jag tycker det är smidigt med färska lasagneplattor i det här receptet eftersom det är ett vardagsrecept och de färska plattorna går snabbare att tillaga.
- Tacokrydda. Jag föredrar att göra min egen tacokrydda för att slippa druvsockret som oftast finns i färdigblandad tacokrydda, men den färdiga kryddblandningen fungerar såklart utmärkt och jag använder den också.
Tacokryddad kycklinglasagne
En krämig kycklinglasagne smaksatt med tacokryddor. Lasagnen är snabb och enkel att laga med färska lasagneplattor vilket gör den till en vardagsfavorit.
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 2 st gul lök
- 1 st paprika, röd
- 1 st broccoli, ca 250g
- 2 påsar tacokrydda
- 1,5 dl vatten
- 2,5 dl crème fraiche
- 200 g cream cheese
- 2 dl mjölk
- 2 pkt lasagneplattor, färska, ca 400g
- 2 dl ost, riven
- olja, till stekning
Instruktioner
- Finhacka lök, broccoli och paprika.
- Skär kycklingen i tärningar, ca 2cm stora.
- Stek kycklingen och grönsakerna i olja tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuknat, cirka fem minuter.
- Tillsätt tacokryddorna och vattnet och blanda runt ordentligt. Låt koka i någon minut. Rör i crème fraîche, cream cheese och mjölk och låt det koka upp och sjud det i någon minut.
- I en ugnsform, cirka 30-40 cm, varva kycklingfyllningen med lasagneplattorna. Börja med fyllning i botten och avsluta med fyllning ovanpå plattorna. Toppa med riven ost.
- Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills osten fått fin färg och lasagneplattorna är tillagade. Servera med en grönsallad.
Anteckning
Det här receptet går utmärkt att frysa och passar perfekt till matlådor.