Dessa kakor är min lillebrors favoriter på julfikat till Kalle. Man får passa på var i frysen man lagt dem så de ligger på ett ställe han inte ser direkt, för då finns det risk för att antalet minskat drastiskt till jul. Och ja, de går alltså då väldigt bra att frysa så de kan göras i god tid innan jul, kalas eller liknande och stoppas i frysen. Sen tas de upp en stund innan fikat ska serveras. De är faktiskt fasligt goda. Det enda som är lite knepigt är spritsningen, tipset är att inte ha någon spritspåse och bara trycka ut degen genom en tyll, gärna med stjärnmönster.

Strassburgare
Ingredienser
- 250 g smör
- 2,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 200 g mörk choklad, smält
Instruktioner
- Rör smör, florsocker och vaniljsocker mjukt. Tillsätt det uppvispade ägget, vänd i mjölet. Spritsa ut dem och grädda i mitten av ugnen i 10 min i 175º. Låt svalna på galler. Smält chokladen och sammanfoga två kakor med hjälp av den.
Det blir dessa till fikat i morgon, hade glömt bort dessa delikata kakor..du är duktig du!
Kram Anne
Vet du något om ’Studentmössor’?
Jag tror de heter så… min mamma bakade dessa när vi var små och de var så goda.
Linda