Havrekakor. Kan det bli mer klassiskt? Dessa havrekakor med russin är perfekta att ha med till stranden eller servera på saftkalasen i trädgården. De är otroligt enkla att göra och blir riktigt goda.
Havrekakor med russin
Ingredienser
- 3 1/2 dl havregryn
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 dl vetegroddar
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk kanel, malen
- 1/4 tsk salt
- 113 g smör, osaltat
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 2/3 dl russin
Instruktioner
- Vispa det rumstepererade smöret och socker till en jämn, ljus smet. Tillsätt ägget och vispa på hög hastighet tills allt blandat sig. Blanda samman övriga torra ingredienser i en skål, tillsätt dem till smörblandingen och blanda tills degen precis gått ihop. Tillsätt russinen och blanda samman. Klicka ut degen på plåtar täckta med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger för nära varandra då de kommer att flyta ut. Grädda kakorna i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut dem och låt svalna på galler.
Jag älskar småkakor, kan äta hur många som helst. Jag spar ditt recept, det kan komma väl till pass framöver.
Åh vad gott med havrekakor, fast det får bli utan russin, inte min favorit 🙂
Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153