Go Back
havrekaka

Havrekakor med russin

Inget betyg än
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 3 1/2 dl havregryn
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk kanel malen
  • 1/4 tsk salt
  • 113 g smör osaltat
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 2/3 dl russin

Instruktioner

  • Vispa det rumstepererade smöret och socker till en jämn, ljus smet. Tillsätt ägget och vispa på hög hastighet tills allt blandat sig. Blanda samman övriga torra ingredienser i en skål, tillsätt dem till smörblandingen och blanda tills degen precis gått ihop. Tillsätt russinen och blanda samman. Klicka ut degen på plåtar täckta med bakplåtspapper. Se till att de inte ligger för nära varandra då de kommer att flyta ut. Grädda kakorna i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut dem och låt svalna på galler.
Author: Danielle