Snickerdoodles

Betyg: 5.00
(1)
28 november, 2015

Sju sorters kakor är en trevlig svensk tradition tycker jag. Jag gillar småkakor och cookies. Jag tycker det är trevligt att duka upp med flera olika smaker. Och det allra bästa? Man kan förbereda långt i förväg och fylla frysen för att sedan plocka upp dem och servera dem direkt. De behöver inte tina på samma sätt som mjuka kakor. Det är smidigt när man vill julfika. Och eftersom man kan förbereda så långt i förväg så är det perfekt för att undvika julstress. December är en av mina favoritmånader för jag älskar alla julförberedelser. Men det blir inte trevligt om man stressar sig igenom allt. Därför gillar jag att förbereda och planera. Så därför presenterar jag en liten serie här på bloggen med sju sorters enkla julkakor. Alla går utmärkt att förbereda och förvara i frysen.

sju sorters kakor sickerdoodles

Först ut i serien av Sju sorters julkakor är Snickerdoodles, en traditionell amerikansk kaka med kanel. Den är väldigt enkelt att baka och kanelsmaken passar perfekt till jul. Dessa kakor är en av mina favoriter. De är spröda men samtidigt smakrika. Jag tycker alltid att deras smak påminner om socker och kanel på risgrynsgröt så för mig är de perfekta till jul. Eftersom de är så spröda är de också en bra kontrast till andra traditionella svenska julkakor som ofta är kryddiga och fyllda med mandlar eller russin. Det här receptet räcker till 40-50st kakor. 

Snickerdoodles

5 från 1 röst

Ingredienser
  

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 225 g smör osaltat och rumstempererat
  • 3,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel

Instruktioner
 

  • Dela det rumsvarma smöret i kuber och lägg det i en skål. Tillsätt socker och vispa till en ljus och krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det i äggsmeten lite i taget. Blanda samman till en jämn deg.
  • Blanda samman 2 msk socker och 2 tsk kanel i en mindre skål. Rulla degen i bollar, cirka 3 cm i diameter. Rulla därefter bollarna i kanelsockret så att de täcks helt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ha gott om utrymme mellan kakorna för de flyter ut en del. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna på plåten i några minuter. Överför därefter till galler och låt svalna helt. Förvaras bäst i frysen men håller några dagar i en burk i rumstemperatur.
Författare: Martha Stewart
Dela

Skriv en kommentar

  1. Dessa var superlättad att baka och jättegoda i sin enkelhet. Tack för att du gett oss en ny favorit!
    Ser fram emot nästa julkalender.
    Kram P

  2. Låter helt i min smak. Men funkar det med normalsaltat smör och utesluta det som ingår i receptet,?

    1. Hej Eva Lena, det går jättebra!

  3. Bästa julkakorna jag vet… minns dem från när vår hushållerska gjorde dem när jag bodde hos min morbror när jag va liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close