Chocolate Cookies

Betyg: 0.00
(0)
19 september, 2012

I helgen var jag inbjuden på födelsedagskalas hos en av mina bästa vänner. Det var en sån där härlig blandning med släkt och vänner från alla möjliga olika håll. Ni vet hur det är, man går omkring och presenterar sig, skakar hand och glömmer namnen pinsamt snabbt. Jag tänker alltid att ”det där händer alla” så jag brys mig inte speciellt mycket om att mitt namn ofta blir helt galet fel. Jag brukar svara på det mesta, Danielle, Daniella, Daniel, Jasmine, Gabrielle. Det är helt sant! Jag har till och med haft en kund i telefon som frågat om jag var helt säker på att jag var tjej. Huh!? Inte för att jag kände mig så feminin iklädd ICA:s standarduniform men ändå, jag var rätt säker.

I alla fall. Jag har på senaste tiden insett att jag inte alls har något problem med att folk inte vet vem jag är eller vad jag heter längre. Så fort jag sträcker fram handen och presenterar mig utbrister de genast ”Men det är ju du som bakar!” Följt av vad de har bakat från bloggen, om de blivit bjudna på något jag bakat åt någon annan samt hur ofta de är inne och läser (dreglar). Jag har inte tänkt på det så mycket innan, men det slog mig verkligen på födelsedagskalaset när flera personer i rad utbrister precis samma sak. Vi skrattade lite åt det. Och eftersom de kanske följt mig länge så känner de att de på något vis redan känner mig lite. Det är fantastiskt spännande! Nu väntar jag med spänning på att bli stannad på stan. (Eller hur?!)

Min vän som fyllde år fick också några av dessa Chocolate Cookies i sin presentpåse. De doftade galet gott! Så fort hon öppnade påsen flög svärmade hungriga kalasgäster till presentbordet för att ta reda på vad det var. Jag hoppas hon höll ett ögat på dem så att inte någon liten kaka försvann. De var riktigt enkla att göra de här kakorna och innehåller massor med choklad med inte alls mycket mjöl. Så det står inte alls fel i receptet. Jag hittade det på The Heritage Cook och har adapterat det till våra svenska förhållanden. De passar utmärkt tillsammans med en kopp te eller varm choklad en regnig höstdag!

Chocolate Cookies

Inget betyg än
Portioner 25 st

Ingredienser
  

  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 st ägg
  • 1 ,7 dl socker
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 tsk vanilkjsocker
  • 25 g smör
  • 200 g mörk choklad, Men inte för mörk! Helst 50-60%
  • 50 g chocolate chips eller hackad mörk choklad

Instruktioner
 

  • Blanda samman det kalla kaffet och snabbkaffet. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och kaffe. Vispa länge, minst 10 minuter så att äggsmeten blir tjock, fluffig och fylld med luft. Det är viktigt eftersom kakorna får sin konsistens mycket på grund av äggsmeten då de inte innehåller så mycket mjöl. Smält under tiden smör och 200g choklad. Låt det svalna lite. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten. Vänd ner vetemjöl, bakpulver, salt och chocolate chips. Var försiktig, det ska precis blanda sig och du vill inte förlora för mycket luft från äggsmeten. Låt smeten stå i cirka fem minuter så den tjocknar lite.
  • Klicka ut smeten på pappersklädda bakplåtar. Jag gjorde matskedsstora klickar och då räckte smeten till ca 25st cookies. Grädda kakorna i 175grader i cirka 6-8 minuter. De ska krackelera på ytan men inte blir för brända i kanterna. Lägg över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt stå några minuter och ta sedan bort pappret. Låt svalna helt på gallret och lägg sedan i en burk.

Anteckning

Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Hej Danielle! Jag har en liten fråga. Jag har fått en cupcakebeställning som måste vara färdig och hämtas dagen innan dem ska ätas. Jag har alltid bakat mina cupcakes samma dag som dem ska serveras, så jag är lite orolig. Kan verkligen cupcakes med frosting och sugarpastedekorationer stå i kylskåp en hel dag innan dem ska serveras?
    Med vänliga hälsningar Sofia

    1. Ja, det är inga problem! De brukar hålla i några dagar. Jag ställer bara in dem på en bricka och plockar fram dem i god tid innan de ska ätas så de hinner bli rumsvarma. Det är inte optimalt att äta cupcakes direkt från kylskåpet eftersom de ofta innehåller smörkräm eller liknande som definitivt är godast rumsvarm.

  2. Provade dessa idag och nu undrar jag vad jag gjorde för fel!?! 🙁 Kakorna såg så fina ut men ska dom verkligen vara mjuka?? Cookies är hårda i min värld…smaken va det inget fel på 🙂

    Mvh Gabriella

    1. Hmm, det var konstigt. Mina blev som en blandning mellan chokladkakor och chokladmaräng, men definitivt hårda. Vispade du äggsmeten länge? Eftersom de innehåller så lite mjöl är det extra viktigt att vispa ägg och socker länge så att det blir riktigt vitt och fluffigt eftersom det utgör den största ”massan” i kakorna om du förstår hur jag menar?

    2. Tyckte allt jag gjorde det. Men cookies blev whoopies så det va ingen fara 🙂

      Tack för en fin blogg btw :)gillar när smakerna är i fokus och inte bara massa sockerpasta överallt.

      Mvh Gabriella

  3. Hjälp så härliga de där såg ut! Det här receptet ska jag testa =) Grymt bra och pedagogisk guide till hur man gör Swiss meringue buttercream frosting också förresten. Jag har experimenterat en del med sådan frosting själv men fick prova mig fram utan en så ypperlig beskrivning som din. Du är verkligen duktig på att få lite omständliga saker att verka överkomliga och jag är säker på att det har lockat många att baka som kanske inte vågat innan.

    Grattis för övrigt till att du nämns i Mathems tidning som en av de mest inspirerande matbloggarna. Jag håller med dem och hoppas att fler kommer att upptäcka din härliga blogg. Jag kommer såklart att fortsätta kika in här titt som tätt (och tipsa om din blogg på mina cupcakeskurser, precis som innan) =)

    Ha det fint!

    1. Tack! Jag får ofta höra att jag har pedagogiska förklaringar. Det gör mig alltid extra glad eftersom det är mitt framtida jobb att vara pedagogisk 🙂 Oh, det har jag helt missat! Så spännande! Jag försökte leta reda på det men hittade det inte. Jag får titta lita noggrannare. 🙂

  4. Yum!
    Jeg må prøve denne opskrift 🙂

    /Frida
    http://www.fridaspeach.wordpress.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close