Go Back
+ servings

Chocolate Cookies

Inget betyg än
Servings 25 st

Ingredienser

  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 st ägg
  • 1 ,7 dl socker
  • 1 msk kaffe kallt
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g smör
  • 250 g mörk choklad

Instruktioner

  • Blanda samman det kalla kaffet och snabbkaffet. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och kaffe. Vispa länge, minst 10 minuter så att äggsmeten blir tjock, fluffig och fylld med luft. Det är viktigt eftersom kakorna får sin konsistens mycket på grund av äggsmeten då de inte innehåller så mycket mjöl. Smält under tiden smör och 200g choklad. Låt det svalna lite. Hacka under tiden resterande 50g choklad grovt. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten. Vänd ner vetemjöl, bakpulver, salt och den hackade chokladen. Var försiktig, det ska precis blanda sig och du vill inte förlora för mycket luft från äggsmeten. Låt smeten stå i cirka fem minuter så den tjocknar lite.
  • Klicka ut smeten på pappersklädda bakplåtar. Jag gjorde matskedsstora klickar och då räckte smeten till ca 25st cookies. Grädda kakorna i 175grader i cirka 6-8 minuter. De ska krackelera på ytan men inte blir för brända i kanterna. Lägg över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt stå några minuter och ta sedan bort pappret. Låt svalna helt på gallret och lägg sedan i en burk.

Anteckning

Author: Danielle
Måltid: Fika