Sockerkaka med smak av päron, mandel och choklad

Betyg: 0.00
(0)
20 mars, 2011

Jag tycker det är roligt att experimentera när jag bakar och det allra tacksammaste receptet att improvisera på är nog faktiskt sockerkaka. Tyvärr har jag en tendens att aldrig kunna bestämma mig för vilken smak jag vill ha, så det brukar få bli flera. Denna gången fick den smak av choklad, mandel och päron.

Om ni inte upptäckt barnmatshyllan i affären än så tycker jag definitivt att ni ska ta en sväng förbi där nästa gång ni handlar. De har fullt med trevliga puréer som kan användas till att smaksätta och fylla bakverk och cupcakes. Istället för mjölk så använda jag i denna sockerkakan päronpuré och det blev helt otroligt saftigt och gott! Ett annat bra knep som jag säkerligen nämnt förut är att använda gräddfil i smeten som innehåller kakao, det blir mycket saftigare då och inte alls torrt.

Sockerkaka med choklad, päron och mandel

Portioner 12 bitar
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 39 minuter

Ingredienser
  

 • 2 st ägg
 • 2 dl socker
 • 50 g smör smält
 • dl vetemjöl
 • tsk bakpulver

Chokladsmet

 • 2 msk kakao
 • 3/4 dl gräddfil

Päron och mandelsmet

 • ½ dl päronpuré barnmatshyllan
 • 50 g riven mandelmassa

Instruktioner
 

 • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ned det smälta smöret, vetemjölet och bakpulvret. Fördela smeten i två bunkar. Tillsätt ingredienserna för chokladsmeten i den ena och för päron och mandelsmaken i den andra.
 • Smörj och bröa en form noga. Fördela smeterna om vartannat i formen, dra en kniv några gånger igenom för att skapa ett fint mönster. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter. Vänd formen upp och ned på ett fat och låt svalna.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

 1. Så fina kakformar och kakor förstås 🙂 Kan tänka mig att det smakar gott med päronpuré.

 2. Jättebra tips om kakao och gräddfil. Kommer absolut ta en sväng förbi barnmatshyllan nästa gång 🙂

 3. De blev jättefina, vilken kul ide att använda fruktpuréer ifrån barnmatsavdelningen 😉 Ursäkta om jag låter okunnig, men varför ska inte dessa formar bröas? Vilka formar gäller det?

 4. Alexandra,
  Det gäller Nordic Wares olika formar. De har en lite teflonaktig yta och det står på bruksanvisningen att de inte ska bröas. Jag vet faktiskt inte varför man inte får det. Jag antar att smulorna kan repa ytan. Hur som helst så behövs det inte, det lossnar så lätt ändå. Men alla andra vanliga sockerkaksformar ska ju bröas också.

 5. Mums !! Man blir så inspererad av din blogg !!

 6. herre gud vad jag blir inspirerad när jag går in på din blogg och ser att du bakat något nytt!
  Men jag måste fråga. Brukar du ge bort eller sälja sånt du bakar, för jag älskar att baka, men min familj orkar helt enkelt inte att äta upp allt 😛 Känns som sånt slöseri att behöva slänga :/
  <3 Lotten

 7. Lotten,
  Det är alltid ett problem när man älskar att baka, vem ska äta upp allt? Jag brukar försöka baka mindre satser, alltså bara 6st cupcakes osv. Annars är det alltid uppskattat att ha med sig till jobbet eller skolan. Jag bakar också väldigt sällan samma sak igen utan testar hela tiden nya saker. Så mitt tips är att köpa en liten sockerkaksform och bara baka halva satser, det går att halvera nästan alla recept faktiskt.

 8. det hade jag ju faktiskt inte tänkt på så noga 😛 jag får börja göra mini-satser och ge bort i små fina påsar kanske 🙂
  jag gissar att jag kommer bli populär 😉

  Vad glad jag blev att du svarade föresten! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close