Cookies & Cream Donuts

Betyg: 0.00
(0)
14 mars, 2022

Visste du att det går att göra superenkla donuts hemma? Allt du behöver är en donutform och lite smet. Bakade donuts blir inte riktigt som de man friterar i olja. Friterade donuts är ofta gjorda med jäst och får en annan textur, medan bakade donuts är lite mer som en mjuk kaka eller en cupcake. Men de är supergoda ändå och går snabbt att baka.

Jag har en form för mini-donuts och de blir så himla söta! Som små praliner. I miniformat är de supersnabba att baka och tar bara cirka fem minuter att grädda. De svalnar också snabbt och kan därför frostas och serveras ganska snart efter att de är klara. Självklart kan man också använda en större donutform, men då kan man behöva justera gräddningstiden.

Cookies & Cream = Oreos

Cookies and cream betyder för mig att det på något sätt innehåller oreo cookies. Cream syftar på den krämiga vaniljfyllningen och cookies är såklart själva chokladkakan som är grunden i en oreokaka. I det här receptet har jag spelat på oreo-smakerna med en chokladdonut toppad med cream cheese-frosting och krossade oreo cookies.

chokladdonuts på fat toppade med krossade oreos
minidonuts med choklad och oreos

Cookies & Cream Donuts

Inget betyg än
Bakade chokladdonuts i miniformat toppade med en cream cheese-frosting och krossade Oreos.
Portioner 48 st
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Svalna 15 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser
  

  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 25 g osaltat smör, smält
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,5 dl yoghurt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao

Topping

  • 30 g smör, mjukt
  • 50 g cream cheese, mjukt
  • 2 dl florsocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 pkt Oreos, finkrossade

Instruktioner
 

  • Mät upp smör och cream cheese till toppingen och ställ det åt sidan så att det hinner bli mjukt.

Choklad-donuts

  • Smält smöret på låg temperatur och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop ägg och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölk, yoghurt och det smälta smöret. Blanda ihop allt ordentligt.
  • Tillsätt bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljpulver, vetemjöl och kakao. Blanda ihop till en jämn smet med en slickepott.
  • Smörj en minidonut-form med smält smör. Det enklaste och snyggaste sättet att fylla formarna är att spritsa i smeten. Fyll smeten i en spritspåsa och klipp av tippen. Spritsa smet runt i formarna så att de fylls upp till cirka 2/3.
  • Grädda i cirka 5 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Låt vila någon minut i formen och vänd dem därefter upp och ned och slå försiktigt på dem tills alla donuts trillat ut. Låt svalna helt på ett fat med den rundade sidan uppåt.

Topping

  • När smör och cream cheese blivit mjukt, vispa samman det till en jämn kräm.
  • Sila ner florsocker och vaniljpulver och vispa ihop.
  • Tillsätt vispgrädden sakta och vispa till en jämn och tjock kräm.
  • Doppa avsvalnade donuts i frostingen eller spritsa på den. Doppa direkt i finkrossade Oreos och lägg upp på ett fat. De bör serveras samma dag.

Anteckning

Det går bra att frysa dessa donuts så länge de är ofrostade. Plocka upp dem och låt dem tina i rumstemperatur. Eftersom de är så små är det inte att rekommendera att tina dem i mikrovågsugn eftersom det är lätt att de blir torra då. De tinar ganska snabbt ändå på grund av sin storlek.
Cream Cheese-frosting kan förberedas dagen innan och förvaras i en burk med lufttätt lock i kylen.
Oreo cookies krossas precis innan servering, de kan bli mjuka om de får stå framme för länge.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close