Scones

Betyg: 0.00
(0)
1 november, 2008

Jag kommer väl ihåg första gången jag bakade scones. Det var ett recept ur min allra första kokbok för barn och det receptet använder jag jämt, för det är helt otroligt gott! När jag var liten så bakade vi scones ibland på söndagarna och då dukade mamma alltid upp med fina tekoppar från gamla porslin hon hittat på loppmarknader och sedan drack vi massor med te, lemon curd och olika marmelader till våra scones.

Frysa in scones

Det känns alltid lite lyxigt att baka scones till frukost tycker och och även om det inte tar så lång tid så är det fortfarande lite arbete. Om man inte känner för arbete på söndagsmorgonen så går det att förbereda innan och lägga ogäddade scones i frysen. Jag använder alltid min matberedare när jag gör scones och då är det lätt att göra en extra stor sats. Sedan kavlar jag ut och tar ut med mått eller skär dem. Jag gräddar av så många som behövs och resten lägger jag i en plastpåse med lite smörpapper mellan och stoppar in i frysen. De går att grädda direkt från frysen men tar då lite längre tid. Så gott och  enkelt!

Ingredienser
  

  • 4,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör osaltat
  • 2 dl mjölk

Instruktioner
 

  • Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smöret i kuber och arbeta till en smulig deg. Häll i mjölken och arbeta ihop degen snabbt. Den ska knappt gå ihop och vara lite smulig. Detta kan man göra för hand eller i matberedare. 
  • Stjälp upp degen på ett baknord, mjöla om det behövs. Utan att knåda, tryck försiktigt ihop degen till en rektangel. Tryck ut rundlar med ett kakmått eller skär i trekanter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pricka dem med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 5-8 minuter. De ska ha fin färg och vara genomgräddade. Servera med smör, marmelad, lemon curd, cream cheese och ost. 
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close