Go Back
+ servings

Scones

Inget betyg än
Goda scones som är enkla och snabba att baka både till frukost, brunch eller afternoon tea.
Servings 8 bitar
Förberedelser 12 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Instruktioner

  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt smöret i kuber och arbeta till en smulig deg.
  • Häll i mjölken och arbeta ihop degen snabbt. Den ska knappt gå ihop och vara lite smulig.
  • Stjälp upp degen på ett bakbord, mjöla om det behövs. Utan att knåda, tryck försiktigt ihop degen till en rektangel. Tryck ut rundlar med ett kakmått eller skär i trekanter.
  • Lägg på plåt med bakplåtspapper och pricka dem med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 5-8 minuter. De ska ha fin färg och vara genomgräddade.
  • Servera med smör, marmelad, lemoncurd, cream cheese och ost.
Author: Danielle
Måltid: Brunch, Frukost