• Om mig
  • Kontakt
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Heavenly Cupcake

Bakning, recept och inspiration

  • Startsida
  • Recept
  • Bakskola
  • Hus & Hem
Bröd  /  8 september, 2010

Havrebröd

Havrebröd

Enligt mig är havregryn något som man kan ha i precis allt. Jag brukar ha det i pannkakor, smoothies och som här, i bröd. Det ger fibrer utan att det samtidigt blir torrt vilket annars kan vara problemet när man tillsätter grövre mjöl eller liknande. Och förutom att det är riktigt gott så är Havre också riktigt nyttigt och innehåller massa bra antioxidanter. Ännu en anledning att baka detta goda Havrebrödet!

Bröd med havre

Tillagningstid45 minuter
Räcker till: 3 limpor

Ingredieser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 liter mellanmjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 liter havregryn
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1,4-1,6 liter vetemjöl
  • havregryn till garnering

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk fingervarmt (ca 37 grader) och häll blandningen över jästen.Tillsätt salt, havregryn och grahamsmjölet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och bearbeta till en blank och smidig deg som släpper bunken lätt. Låt degen jäsa ca 1 timme i rumstemperatur under bakduk.
  • Lägg degen på mjölat bakbord och knåda tills den är smidig. Tillsätt eventuellt mer vetemjöl. Dela degen i tre delar och forma avlånga bröd som läggs i välsmorda formar (1 1/2 liter) Låt dem jäsa ca 45 min.
  • Pensla bröden med kallt vatten och strö över havregryn. Klappa lätt så att havregrynen fäster. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader. Låt bröden svalna på galler.

Inläggsnavigering

Mazarintårta med hallon
Grundrecept på cupcakes

Related posts

Fröknäcke
Bröd  /  15 juli, 2011
12 Comments

Fröknäcke

Bikarbonatbröd, experimentversionen
Bröd  /  7 februari, 2011
12 Comments

Bikarbonatbröd, experimentversionen

Tunnbröd i stekpanna
Bröd  /  6 mars, 2010
11 Comments

Tunnbröd i stekpanna

5 comments

  • Erika - Bakglädje
    8 september, 2010

    Havregryn i bröd är jättegott.

    Reply
  • Lovisa
    8 september, 2010

    Mums !! Det där såg gott ut !!

    Reply
  • Linda Lunda
    9 september, 2010

    MMm Havregryn är gott i bröd!
    Prova att ha i filmjölk nästa gång!
    Likaså är honung och eller sirap tusen gånger godare än socker.
    Kommer inte ihåg vad du valdei detta receptet.

    Reply
  • Karin
    9 september, 2010

    Mums, ser väldigt gott ut. Jag stoppar också havregryn i det mesta…t.ex. när jag kör köttfärsbiffar eller köttbullar (drygar ut). 🙂

    Det här verkar vara ”värsta” hälsobrödet. Varken socker/sirap eller smör i brödet?

    Reply
  • Danielle på HeavenlyCupcake
    10 september, 2010

    Karin,
    Receptet är utan både smör och socker. Det är ju inte heller något som behövs i vanligt bröd.

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Danielle

Jag heter Danielle och det är jag som skriver här på Heavenly Cupcake. Jag är självlärd bakentusiast och receptmakare. Bakning är mitt kreativa utlopp och jag älskar att inspirera andra i köket!

Följ mig

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Senaste inläggen

  • Att göra en surdeg
  • Kardemummabullar
  • Sirapslimpa
  • Havrerutor med choklad
  • Bullar med hallon och vit choklad

Taggar

  • Alla hjärtans dag
  • banan
  • bars
  • biscotti
  • blåbär
  • bönor
  • cheesecake
  • choklad
  • citron
  • dekorera
  • dessert
  • dryck
  • filmjölksbröd
  • frallor
  • frosting
  • frukost
  • glutenfri
  • hallon
  • inget vitt socker
  • jordgubbar
  • jordnötter
  • julgodis
  • kaffe
  • kola
  • laktosfri
  • lingon
  • mandel
  • matbloggspriset
  • mjölkfri
  • nyttigare
  • nötter
  • pannacotta
  • pepparkaka
  • portionsstorlek
  • päron
  • rabarber
  • Recept
  • saffran
  • scones
  • spritsa
  • surdeg
  • vegan
  • video
  • vit choklad
  • äpple
  • Hem
  • Recept
  • Bakskola
  • Hus & Hem
  • Om mig
  • Kontakt
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Copyright © 2020 Danielle Schill
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok