Saffranscheesecake

Betyg: 0.00
(0)
27 november, 2012

Jag har tjuvstartat med julen. Det gör jag varje år. Jag kan inte riktigt hålla mig till december. Jag brukar skylla på att jag faktiskt måste göra en hel del jul innan december är här för bloggens skull. Men ärligt talat, det är bara en lam ursäkt. Jag hade bakat juliga saker och lyssnar på julmusik ändå. För mig är det helt lagligt att börja sent i oktober.

Cheesecake med saffran

Så för några veckor sedan köpte jag julversionen av Sju sorters kakor och fastnade såklart för deras cheesecake med saffran. Åh, den såg helt otroligt god ut att jag bara var tvungen att testa. Jag är ju dock väldigt förtjust i botten på cheesecaken plus att den håller bättre om den är lite tjockare ifall man vill flytta över kakan på ett snyggt fat vid servering. Springformar i all ära men snygga serveringsfat är de inte.

Och blev det bra? OM det blev. Jag rekommenderar verkligen denna till adventsmyset till helgen!

Cheesecake med saffran

Saffranscheesecake

Inget betyg än

Ingredienser
  

Botten

Cheesecakesmet

  • 600 g cream cheese
  • 4 st ägg
  • 1 dl socker
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk vetemjöl

Crème fraicheglaze

  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Botten

  • Krossa pepparkakorna i en mixer. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakorna. Rita av springformen på ett bakplåtspapper och klipp ut rundeln. Smörj springformen (ca 24cm) och lägg pappret som botten. Tryck ut pepparkakssmulorna i botten och ställ i kylskåpet.

Cheesecakesmet

  • Vispa cream cheese mjukt med elvisp. Tillsätt ägg och socker och vispa till en jämn smet. Blanda ner saffran, pressad citron och vetemjöl, vänd ihop allt med en slickepott. Ta ut formen ur kylskåpet. Häll i cheesecakesmeten över botten och grädda i 175 grader i cirka 45 minuter. Den kommer resa sig lite.

Crème fraicheglaze

  • Vispa samman crème fraiche, socker och vaniljsocker. Ta ut kakan ur ugnen, bred på glazen och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills glazen stannat. Den kommer fortfarande vara mjuk men den ska inte rinna iväg om du tippar på formen. Ställ kakan kallt så att den kan svalna helt. Det är viktigt att den är helt kall innan du skär i den. Servera som den är eller med en liten klick vispad grädde.
Författare: Danielle
Måltid: Efterrätt
Tillfälle: Advent, Jul
Dela
Loading comments...
Like
Close
Close