Red Velvet Cookies

Betyg: 0.00
(0)
14 februari, 2013

Jag ville verkligen baka röda cookies till Alla Hjärtans Dag. Så jag hittade ett recept som såg jättebra ut, knallröda och fina kakor. Perfekt tänkte jag. Jag hade redan bilder i huvudet av hur man skulle kunna ge bort sådana kakor till dem man tycker lite extra mycket om. Men, det blev en katastrof. De hade en högst oaptitlig färg, trots att jag använd dubbelt så mycket karamellfärg som det stod. Det gällde alltså att tänka om. Och när man måste tänka om är det bra att ta till ett gammalt beprövat recept. Så det var vad jag gjorde.

Eftersom jag rent estetiskt hade tänkt mig knallröda kakor så stoppade jag ingenting i dem. Men jag tror det skulle passa alldeles utmärkt att stoppa ner 200g hackad vit choklad. Som en liten extra present till den som blir bjuden. Mitt enkla och billiga tips för bra presentförpackningar för cookies är CD-fodral i papper med fönster. Om man bakar stora cookies så får de precis plats och sedan kan man dekorera som man vill. Jag ville låta kakan tala för sig själv eftersom den är så färgglad så jag körde på en enkel etikett. Men det är ju som vanligt bara fantasin som sätter gränser.

red velvet cookies
red velvet cookies

Red Velvet Cookies

Inget betyg än

Ingredienser
  

  • 200 g smör, osaltat och rumstempererat
  • 3 dl socker
  • 0,5-1 tsk röd pastafärg
  • 0,5 msk kakao
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram smöret i god tid.
  • Vispa smör och socker riktigt ordentligt. Det ska bli vitt och krämigt. Tillsätt färg och kakao så att du får en intensiv röd nyans. Den kommer mattas av något i ugnen. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda samman, mjöl, salt och bikarbonat. Tillsätt mjölblandningen och knåda ihop till en deg.
  • Klä plåtar med bakplåtspapper. Forma bollar av degen och lägg dem med ordentliga mellanrum mellan varje på plåten. Platta ut dem med handen. Grädda i 8-10 minuter. De ska vara fasta på ytan men inte fått någon brun kant. Låt svalna på galler.

Anteckning

Det är viktigt att använda pastafärg i det här receptet för att få den röda färgen. Det går inte att byta ut mot hushållsfärg eftersom det blir för mycket vätska.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Vilken färg =) De ser fantastiska ut!

  2. Vilken härlig färg du fick till på kakorna till slut. Tack för tipset om att stoppa kakorna i CD-fodral av papper, hur smart som helst ju!

    /Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close