En skorpa till kaffet är alltid gott, en polkagrisskorpa är ännu godare! Detta är min mammas specialité och är fantastiskt gott, lagom smakrika och knapriga, perfekt vid TV:n på kvällen.
Polkagrisskorpor
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 4 -5 dl vetemjöl
- 1 dl polkagrisar, krossade
Instruktioner
- Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen och vispa kraftigt. Blanda bakpulver, vetemjöl och polkagris krosset. Arbeta in i degen. Dela i tre längder och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Skär längderna i 2 cm sneda bitar. Torka dom i eftervärme med ugnsluckan lite på glänt.
Men så gott det där lät, måste jag nog prova!
Oj, vad gott, annorlunda!
Lät riktigt gott det där! Och lite juligt med polkagrisar. 🙂
Detta måste jag testa!
ÅÅ såå gott det lät med polkaskoropor!!
Älskar polkagrisar!!
Kram o god jul
Vilken värme?
Hej!
Ser att det var alldeles för länge sedan jag tittade in här. Mmmm…!
Känner för att prov(ät)a allt!
Må så Gott!
Ester
Oj, oj! Här har det visst gått lite fort. Det ska vara 200 grader och jag har rättat till receptet nu. Tack!
God jul!
Ny lucka öppnad – ny tävling!
Du kan vinna ett presentkort hos Saltå Min Müsli, missa inte chans!
http://www.bagerskan.se/2009/12/julkalendern-lucka-15.html
Kram Karin
Jag blev så sugen på att prova detta recept när jag såg det så jag gick till affären på en gång och köpte polkagrisar. Skorporna blev otroligt goda tack så hemskt mycket för recptet!
Mmm vad gott det lät detta!
ja polkgrisskorpor lät riktigt gott! och sådär härligt juligt!! 🙂