Jag älskar att laga mat i slow cookern, så enkelt och resultatet blir alltid saftigt och så gott. Och att laga pulled chicken är nog bland det enklaste man kan göra. Det är bara att lägga i kycklingfiléerna, barbecuesås, äppelcidervinäger, salt och peppar, lägga på locket och låta den stå tills den är klar. Perfekt när man vill göra andra saker under dagen och inte vill ha en gryta i ugnen.
Serveringsförslag för Pulled Chicken
Pulled Chicken är perfekt att göra i större satser om man behöver servera många. Men det är också riktigt bra att ha förberett i kylen hemma. Det går bra att äta det kallt men man kan också värme det i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull på spisen. Förutom att äta det ihop med en god sallad så gillar jag att använda kycklingen som fyllning i wraps eller hamburgerbröd.
Wrap
Wraps är ett enkelt sätt att äta Pulled chicken. Det är bara att värma upp ett tortillabröd av valfri sort och fylla med lite sallad och coleslaw och därefter toppa med kycklingen. Jag gillar att använda lite mindre tortillas till det här eftersom det kan bli lite rinnigt då både kyckling och coleslaw är lite såsiga.
Hamburgerbröd
Hamburgerbröd är perfekt ihop med Pulled Chicken, det suger upp de extra safterna från kycklingen och gör det lättare att äta. Välj gärna ett fluffigt bröd som brioche eller med potatis till det här. Jag brukar lägga kycklingen direkt på det understa brödet och sedan toppa med coleslaw och sallad, det gör att safterna från kycklingen sugs upp av brödet och blir helt gudomligt gott.
Pulled Chicken i slow cooker
Utrustning
- slow cooker t.ex. Crockpot
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 2,5 dl barbecuesås
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
Coleslaw
- 100 g rödkål, finstrimlad
- 300 g vitkål, finstrimlad
- 100 g morötter, grovt rivna
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Instruktioner
Pulled Chicken
- Lägg kycklingfiléerna i slow cookern och salta och peppra dem. Ringla över barbecuesås, ta en sort du gillar eller testa min hemgjorda barbecuesås. Tillsätt äppelcidervinäger och rör om. Sätt slow cookern på hög och tillaga i 3-4 timmar eller låg i 6-8 timmar tills kycklingen är tillagad och går lätt att dra isär. Dra isär kycklingfiléerna med två gafflar och blanda runt i den såsen som bildats.
Coleslaw
- Medan kycklingen tillagas, förbered coleslaw och ställ in den i kylskåpet. Finstrimla rödkål och vitkål. Riv morötterna grovt. Häll allt i en stor skål och häll över vitvinsvinägern. Massera kålen och morötterna tillsammans med vitvinsvinägern i några minuter. Tillsätt majonnäs och dijonsenap och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar. Lägg plastfolie över salladen och ställ in den i kylen tills det är dags för servering.
Servera
- Servera den varma kycklingen tillsammans med coleslaw och andra grönsaker i mindre tortillabröd eller i hamburgerbröd. Det passar också som topping på en god sallad.
Jag hade nog lagt i 1-2 dl vatten också. Att endast ha en sås som innehåller mycket socker gör att såsen snabbt bränns på kanterna och det blir inte mycket vätska att blanda den färdiga kycklingen med. Däremot blev det god smak!