Muscovadokakor

Betyg: 0.00
(0)
16 december, 2015

Jag måste faktiskt säga, att utav hela serien och alla sju kakorna, så är faktiskt dessa Muscovadokakor min favoriter. De är knapriga och har en fantastiskt kryddig och djup smak som är lätt beroendeframkallande. Och det som gör dem så fantastiska är Muscovadosirap. När man framställer vanligt socker så blir det en biprodukt, melass. I farinsocker han man tillsatt lite melass till sockret i efterhand för att ge det en annan ton. Muscovadosockret innehåller ännu mer melass vilket ger det en djupare kolasmak. Muscovadosirapen är en mer koncentrerad form av melass och det är helt fantastiskt gott att använda i bakverk. I det här receptet gör muscovadosirapen att kakorna smakar lite som pepparkakskola, fast knapriga. Så gott!

Kakor med muscavadosocker

Dessutom är de enkla att blanda ihop och klicka ut. Jag brukar använda mig av en glasskopa för att klicka ut lika stora kakor på bakplåtarna. Då behöver man inte oroa sig för att kakorna ska gräddas ojämnt och att några på plåten blir brända medan andra är underbakade. Det går så otroligt mycket snabbare att använda glasskopa och så slipper man kladda ner händerna också. Det är nästan det bästa av allt!

Kakor med muscavadosocker

Muscovadokakor

Ingredienser
  

  • 350 g smör osaltat och rumstempererat
  • 4 dl socker
  • 1 dl muscovadosirap
  • 2 st ägg
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel mald
  • 1 tsk nejlika mald
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker till en krämig massa. Tillsätt muscovadosirap och ägg, vispa samman till en jämn smet. Vänd ner vetemjöl, bikarbonat och kryddor och blanda samman till en deg. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper och grädda dem i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna i några minuter på plåten och låt sedan svalan helt på galler.

Anteckning

Adapted from Gimme Som Oven
Författare: Danielle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close