Mandelkubbar

Betyg: 0.00
(0)
9 september, 2009

mandelkakor

Jag gillar verkligen ”Kaffekalas”, det ska vara flera olika klassiker tillsammans med jordgubbssaft, en kanna kaffe och broderade dukar. Småkakor och kanelbullar är självklara på kakfatet, men också dessa, Mandelkubbarna. Få kakor är så ”kaffekalasiga” som just denna. Den måste ätas med något drickbart, allra helst doppas också, eftersom den är så torr. Men mums så god, en riktig klassiker!

mandelkakor

Mandelkubbar

Inget betyg än

Ingredienser
  

  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 1 krm bittermandelessens
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk eller grädde
  • Pärlsocker till garnering

Instruktioner

  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt margarinet och blanda samman till en smulig deg. Häll i mjölk och ägg och blanda snabbt samman. Rulla degen till en 40 cm lång längd och skär den i 2 cm tjocka skivor. Låt med fördel degen vila en liten stund i kylen innan du skär så går det lättare. Doppa snittytan i pärlsocker och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 12-15 minuter. Lå svalna på galler.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Åh kubb!! Det där måste jag prova, jag älskar kubb med ett glas kall mjölk! Blev dom jättegoda? 🙂

  2. Jag kan bara säga ÅÅÅÅÅÅHHHHH hemmabakade kubbs! Så himla gott & vad länge sen jag såg en kubb nu, förr såldes de överallt!

  3. Mmmmm måste nog baka såna i helgen.
    MMMMMMmmmmmamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close