Minicheesecake, LCHF

Betyg: 0.00
(0)
28 januari, 2020

Goda, krämiga cheesecakes bakade i muffinsformar så att man får en liten himmelsk efterrätt på sin tallrik. Dessutom är detta receptet LCHF, men du kan enkelt göra dem med vanligt socker om du inte tänker på kolhydraterna. Oavsett vilken version så kommer du älska den här goda efterrätten tillsammans med lite färska bär.

Mini cheesecakes i muffinsformar

Dessa små cheesecakes är väldigt enkla att baka. En cheesecake i vanlig storlek tar ofta väldigt lång tid att baka eftersom den ska stelna långsamt för att inte spricka. Allra bäst bakar du en stor cheesecake i vattenbad faktiskt. Det här slipper du när du bakar dessa i muffinsformar. Det går mycket fortare för dem att stelna i ugnen och det är även mindre risk för att de spricker när de är mindre.

Du behöver inte ens krossa digestivekex. Istället betår bottenlagret av mandelmjöl som fungerar ungefär likadant som kexen och ger dessa cheesecakes en nötig ton som passar perfekt till den krämiga ostfyllningen och de syrliga hallonen. Tål du inte mandel? Det går självklart jättebra att byta ut mandelmjölet mot kex som i vanlig cheesecakebotten, men då passar inte dessa längre om du äter LCHF.

Det är viktigt att låta dessa minicheesecakes bli riktigt kalla innan servering. Smeten måste sätta sig ordentligt för att de ska se snygga ut när du serverar dem. Jag gillar att plocka ur dem ur pappret eftersom det blir ganska blött. Sen är det bara att toppa med valfria bär, jag gillar hallon tillsammans med mandeln i bottenlagret.

Dessa går bra att förbereda dagen innan och det går också att dubbla receptet om ni är många. De håller inte mer än 2-3 dagar i kylskåpet så förbered dem inte alltför långt i förtid. Eftersom fyllningen är väldigt krämig och fuktig så påverkar det bottenlagret om de får stå och gotta till sig i flera dagar. Om du gillar en mer bakad botten så kan du grädde dem lite längre än 10 minuter i första omgången, då fåt bottenlagret en mer rostad smak också.

Minicheesecake, LCHF

Portioner 12 st
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Nedkylning 3 timmar

Ingredienser
  

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl erythritol (sötningsmedel) alt. vanligt socker om inte LCHF
  • 4 msk smör osaltat
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 400 g cream cheese
  • 1,5 dl erythritol (sötningsmedel) alt. vanligt socker om inte LCHF
  • 2 st ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner
 

Botten

  • Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela degen i formarna. Platta till och grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter eller tills bottnarna är gyllenbruna. Låt svalna ca 10 minuter medan du gör fyllningen.

Fyllning

  • Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Smaksätt med vaniljpulver. Häll över smeten över bottnarna och fyll formarna till strax under kanten. Grädda i cirka 20 minuter eller tills dina cheesecakes har satt sig så att de inte är lösa men samtidigt inte fått för mycket färg. Ta ut och låt svalna. När de är rumstempererade, sätt in dem i kylskåpet och låt den bli helt kylskåpskalla, cirka 2-3 timmar.
  • Ta bort pappret och dekorera dina cheesecakes med färska bär.

Anteckning

Om du inte vill baka dessa som LCHF så kan du byta ut erythritol mot vanlig socker rakt av.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close