Go Back
+ servings

Minicheesecake, LCHF

Inget betyg än
Servings 12 st
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Nedkylning 3 timmar

Ingredienser

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sötningsmedel erythritol, alt. vanligt socker om inte LCHF
  • 4 msk smör osaltat
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 400 g cream cheese
  • 1,5 dl sötningsmedel erythritol alt. vanligt socker om inte LCHF
  • 2 st ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela degen i formarna. Platta till och grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter eller tills bottnarna är gyllenbruna. Låt svalna ca 10 minuter medan du gör fyllningen.

Fyllning

  • Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Smaksätt med vaniljpulver. Häll över smeten över bottnarna och fyll formarna till strax under kanten. Grädda i cirka 20 minuter eller tills dina cheesecakes har satt sig så att de inte är lösa men samtidigt inte fått för mycket färg. Ta ut och låt svalna. När de är rumstempererade, sätt in dem i kylskåpet och låt den bli helt kylskåpskalla, cirka 2-3 timmar.
  • Ta bort pappret och dekorera dina cheesecakes med färska bär.

Anteckning

Om du inte vill baka dessa som LCHF så kan du byta ut erythritol mot vanlig socker rakt av.
Author: Danielle
Måltid: Efterrätt