0,5dlsötningsmedelerythritol, alt. vanligt socker om inte LCHF
4msksmörosaltat
1nypasalt
Fyllning
400gcream cheese
1,5dlsötningsmedelerythritol alt. vanligt socker om inte LCHF
2stägg
2mskvispgrädde
1krmvaniljpulver
Instruktioner
Botten
Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela degen i formarna. Platta till och grädda i 175 grader i cirka 10-12 minuter eller tills bottnarna är gyllenbruna. Låt svalna ca 10 minuter medan du gör fyllningen.
Fyllning
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Smaksätt med vaniljpulver. Häll över smeten över bottnarna och fyll formarna till strax under kanten. Grädda i cirka 20 minuter eller tills dina cheesecakes har satt sig så att de inte är lösa men samtidigt inte fått för mycket färg. Ta ut och låt svalna. När de är rumstempererade, sätt in dem i kylskåpet och låt den bli helt kylskåpskalla, cirka 2-3 timmar.
Ta bort pappret och dekorera dina cheesecakes med färska bär.
Anteckning
Om du inte vill baka dessa som LCHF så kan du byta ut erythritol mot vanlig socker rakt av.