Hallon Lakrits Muffins

Betyg: 0.00
(0)
1 mars, 2012
 

muffins

Jag är ganska säker på att jag har en defekt bakgen, den verkar ligga i släkten dessutom. Andra kan gå veckor, månader, ÅR, innan de får lust att baka. Jag? Om det går några timmar är jag glad. Ju mer jag bakar desto mer inspirerad blir jag. När jag därför spenderade fem timmar i köket på Café Utbult och Borneby i tisdags eftermiddag med att baka som en tok så hade man ju kunnat tycka att jag skulle bli ganska nöjd. Men icke. Idag vaknade jag med ett sug efter att ta fram plåtar, formar, slickepottar och gud vet vad. Men innan jag började såg jag till att ha någon att dumpa bakverken på också. Min bror ställde genast upp som bakdistributör (hans arbetskamrater kommer tacka honom imorgon, I’m sure) och jag satte igång med två lite annorlunda och roliga smakkombinationer.

 muffins

 

Först ut här på bloggen är Hallon-Lakrits. Och om jag ska vara helt ärlig så är inte idén min egen. Det var en läsare som kommenterade imorse och undrade om jag kunde hitta på ett cupcakesrecept med saltlakrits och hallon till henne och hennes man. En utmaning! Jag klappade händer av ren lycka. Det jag kommit fram till är mer muffins än cupcakes. Men om man vänder ner hallonen i smeten istället för att trycka ner dem och gör Swiss Meringue Raspberry Buttercream till så blir det nog ypperliga cupcakes! Så för alla er som gillar hallon och lakrits skallarna i lösviktsgodiset, dessa är till er. Och till Caramel som kom med förslaget. Hoppas du och din man gillar dem.

Muffins med hallon och lakrits

Muffins med hallon och lakrits

Inget betyg än
Servings 12 st
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 1 timme

Ingredienser
  

  • 120 g salt sill, lösviktsgodis
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,7 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Hallon, frysta eller färska

Instruktioner

  • Värm den salta sillen tillsammans med smör och vispgrädden i en teflonkastrull. Rör ofta så att det blandar sig ordentligt och inte bränner vid.  Allt kommer kanske inte att smälta men det gör inte så mycket. Låt svalna.
  • Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Häll i lakritssmeten och rör tills allt blandat sig. Vänd försiktigt ner vetemjöl och bakpulver. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till ungefär hälften. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.
Author: Danielle
Dela
Loading comments...
Like 0
Close
Close