Hålkakor

Betyg: 0.00
(0)
18 december, 2010

Varje år lagom till jul så bakar vi dessa hemma. De finns alltid på julbordet och vi kan inte vara utan dem. Konstigt nog bakar vi dem mycket sällan någon annan gång på året, men på så vis blir de ju också extra speciella. Jag lovar att de är galet goda med en skiva julskinka på eller tillsammans med en gräddost.

Brödkakor

Inget betyg än
Tillagningstid 14 minuter
Total tid 3 timmar

Ingredienser
  

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 2,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 0,5 dl brödsirap
  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 dl rågsikt

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till cirka 37 grader. Häll smörblandningen över jästen och vispa tills den lös sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
  • Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i lagom stora bitar och platta ut till rundlar, gör ett hål i mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Nagga kakorna med en gaffel. Låt jäsa i 30 min.
  • Grädda nederst i ugnen 200 grader ca 14 min. Pensla kakorna med sirap uppblandat med lite vatten efter du tagit ut dem.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Åh detta receptet ska sparas! Håller precis på att bakar vörtbröd. Ljuvligt!!!

  2. Det ser gott ut. Det är kul med bröd som har speciella traditioner med. Hemma hos oss är bakar min mamma ett vänskapsbröd som hör till julen, men vi äter det väldigt sällan övriga tider trots att det är jättegott.

  3. hur många kakor får du på en sats?

  4. SÅ Underbart!!!
    Det låter som julbrödet min svärmor har bakat i alla år 🙂
    Jag har försökt att få receptet men hon bakar på en ”höft” och har tyckt att det är hennes göra inför julen. Å nu e hon gammal o orkar inte, och hon säger att hon inte riktigt vet vad som skall vara i hon kommer inte ihåg, har inte bakat på några år nu. Vi har iaf saknat brödet på julbordet som sagt. O nu i år tänkte jag att jag måste leta efter nått liknande att baka själv, och så har du lagt ut ett som känns som om det vore det brödet 🙂 🙂 ´Tack O en riktigt God Jul! MVH Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Like 2
Close
Close