Av någon underlig anledning så har bakningen inte fungerat för mig de senaste dagarna, ja den senaste veckan. Så det har varit ett ofrivilligt blogguppehåll här tyvärr. Men nu är jag back on track och ska försöka komma med lite trevliga tips inför Alla Hjärtans Dag.
Det är ju alltid trevligt att överraska med en riktigt god frukost. Självklart finns det muffins även för frukost och dessa är fullpackade med massa fibrer. Receptet kommer från min favoritbok Muffins och smoothies. Jag serverar dem med hemmagjord hallonsylt och en klick cream cheese. Passar också på ett Afternoon tea eller som mellanmål.

Frukostmuffins
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 0,75 dl grahamsmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1,25 tsk kanel, malen
- 0,5 tsk muskotnöt, malen
- 200 g smör
- 1,5 dl råsocker
- 2 st ägg
- 3,5 dl turkisk yoghurt
- 3,5 dl kruskakli
Instruktioner
- Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och turkisk yoghurt i det smälta smöret och rör ordentligt. Blanda samman de torra och de blöta ingredienserna och rör tills det precis blandat sig. Smörj en muffinsplåt, smeten räcker till 12st normalstora eller 6st stora (på bilden är det stora muffins), fördela smeten i formarna. Grädda i 25-30 minuter beroende på hur stora muffins du gör. De ska vara fasta, ha en gyllene färg och en sticka ska komma ut ren när de är klara. Servera varma med cream cheese och sylt. De går bra att frysa, tina dem och värm dem då lite lätt innan servering.
Dom där skulle jag gärna vilja ha till frukost när du kommer hem!!
Kram Mamma
Hej!
Jag har gjort detta recept med några få alterationer på min blogg och länkat till dig..
Tack för inspirationen!
MVH
Hej! Jag tänkte gör dessa muffinsen i morgon på jobbet. Jag hittar dock inget gradantal på ugnen ????
Hej Isabelle, jag ber om ursäkt! Det måste blivit något galet när jag flyttat över receptet. Det ska vara 175 grader i vanlig ugn, om du använder varmluftsugn behöver du sänka temperaturen till ca 160 grader.