Kladdkaksmuffins

Betyg: 0.00
(0)
16 maj, 2011

kladdkaka

I helgen flyttade jag äntligen in i min nya lägenhet! Och självklart var jag tvungen att provbaka i det nya köket. Valet föll på Leila Lindholms kladdkaksmuffins. Jag har aldrig bakat dem innan men jag vet att de är riktigt populära och jag har sett receptet flera gånger på olika bloggar. Jag testade det därför jag också och gud så himmelskt goda de är! Jag serverade mina med färska jordgubbar och vispad grädde, fantastiskt gott!

kladdkaka

Kladdkaksmuffins

Inget betyg än
Portioner 14 st

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad, 70%

Instruktioner

  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda samman det med oljan och sirapen. Häll det i äggsmeten och rör om. Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den också, rör försiktigt. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, den räcker till ca 14 st muffins. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Tänk på att de inte ska bli helt klara för då blir de inte kladdiga. Låt svalna. Servera tillsammans med färska bär och vispad grädde.

Anteckning

Adapted from Leila Lindholm
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Mmmmm….. favoriter jag hade glömt av! Lättare att för mig äta ”lagom” mycket när det är portionsförpackat också. *S*
    Hoppas du ska trivas riktigt bra i nya lägenheten och nya köket!

    Kram

    Pernilla

  2. Vilket himla bra sätt att inviga lägenheten och framförallt ugnen på =D Just de där är så FRUKTANSVÄRT goda – nomnom!

  3. åh, kladdkaksmuffins. de ser himla smarriga ut. en sak jag undrar bara är om bakpulvret verkligen behövs, de ska ju ändå bli kladdiga? /Olivia

  4. Ja, man kan ju tycka att det är lite konstigt och faktum är ju att det finns recept på kladdkaka utan bakpulver. Det är ju inga stora mängder bakpulver i dessa men det kan vara minst lika viktigt för det slutgiltiga resultatet ändå. Vad bakpulvret gör i dessa är att lätta upp dem lite samt gör kanterna lite mer kakiga om än sega. Ifall det inte varit bakpulver i dem hade de kanske lätt blivit lite stabbiga och du hade missat de sega, höga kanterna. Risken är att det istället hade blivit en platt gummiaktig kaka istället för en blandning mellan kladdig, knaprig och seg. Om kakan blir kladdig beror inte enbart på att det är mindre bakpulver (eller inget alls), det beror också på hur förhållanden är mellan de andra ingredienserna. Så det är ingen risk att dessa inte blir kladdiga, trots att de innehåller bakpulver. Hoppas du fick svar på det du ville veta!
    Mvh Danielle

  5. Kladdkakemuffins har jag länge tänkt testa. Nu blev jag extra sugen. 🙂

  6. Yasemin says:

    Vad bra at hennes muffins är goda. Hennes vanliga kladdkaka har jag gjort förut och den var också god.

  7. Kladdmuffins går alltid hem! 😀

  8. De ser jätte goda ut! Mmmm^^

  9. Anonymous says:

    Hej Danielle! Vilken inspirerande blogg du har! Vill baka typ allt…

    Jag testade nu att baka de här muffinsen och de blev verkligen goda. Men det blev en stor krater i varenda en, vad gjorde jag fel? Jag har inte bakat så mycket tidigare…

    Karin

    1. Hej Karin!
      Du gör inte något fel, de blir sådana. De är för kladdiga för att orka bära upp sig i mitten. Jag brukar fylla dem med vispad grädde och skivade jordgubbar så använder man hålet på bästa sätt 🙂

  10. Anonymous says:

    Aha! Då så 🙂 Snällt av dig att svara!

    Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close