Hallon och cheesecakemuffins med mandelströssel

Betyg: 0.00
(0)
18 augusti, 2011

muffins

Jag är lite kluven när det gäller hur mycket tid och energi man ska lägga ner på att krångla till saker för sig när det gäller bakning. Oftast har jag så dåligt tålamod att enkelt är det enda rätta. Men samtidigt älskar jag att baka och därför lägger jag gärna ner mer tid för att få något alldeles extra. Tyvärr tycker jag att man oftast blir besviken. Det kan också vara att jag och krångliga recept som inte fungerar tillsammans. Jag är ju som sagt inte världsbäst på att följa recept och något säger mig att komplicerade recept kan behöva lite mer uppmärksamhet än jag kanske ger dem.

Jag skulle kunna skriva att det inte är längden på receptet som räknas, men det är faktiskt inte helt sant. Ibland innehåller recept onödigt många ingredienser när ett enklare helt enkelt är godare. Tänk innehållsförteckningen på Lätta och Bregott. Men ibland ska man faktiskt inte låta sig skrämmas bort av en lång ingredienslista. Det behöver nämligen inte betyda att det blir dubbelt så jobbigt, bara dubbelt så gott. Dessa hallon och cheesecakemuffins med mandelströssel är ett ypperligt exempel. Det är ett par muffins som gått all out. Allt gott inom muffinsvärlden samlad i en kaka. Ja, förutom choklad då. Receptet är dessutom inte ett dugg krångligt, bara långt. Men det är värt det lilla extra besväret med tre olika smetar, det blir faktiskt tre gånger så gott.

muffins

Cheesecakemuffins

Inget betyg än
Portioner 12 st
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 1 timme

Ingredienser
  

  • 2 dl hallon
  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Cheesecakesmet

  • 200 g cream cheese
  • 3 msk socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Strössel

  • 50 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker

Instruktioner

  • Vispa smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Blanda ner övriga ingredienser utom hallonen, var noga med att inte röra allt för häftigt. Vänd till sist mycket försiktigt ner hallonen i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ungefär hälften.
  • Vispa samman alla ingredienserna till cheesecakesmeten och klicka ut över muffinsarna. Knåda ihop alla ingredienserna till strösslet och smula det över cheesecakesmeten. Grädda muffinsarna i 175 grader i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg och en sticka kommer ut ren. Detta recept räcker till 12-15st muffins.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Kan tänka mig att det här blir tre gånger så gott, vilka mumsiga ingredienser! Och mandelströssel lät riktigt spännande! Jag kan hålla med dig, jag är också kluven – jag älskar att baka jag med, men om det tar mer än rimlig tid blir jag otålig, det är därför jag ännu inte provat på macarons. Det tar låååång tid och det är viktigt att man gör det exakt rätt annars blir allt fel. Jag vill helt enkelt inte riskera att lägga hela min dag på att baka något som i slutänden ändå inte blir bra!

  2. Jag tycker att det låter alldeles tokigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Like
Close
Close