Choklad och kolarutor med kokos

Betyg: 0.00
(0)
5 februari, 2017

Jag kan väl inte säga att dessa chokladrutor är nyttiga men de innehåller faktiskt inte så mycket onyttigheter som man skulle kunna tro när man tittar på dem. Istället för vanligt socker används kokossocker. Det är ett något bättre sötningsmedel jämfört med vanlig vitt socker. Det har ett lägre glykemiskt index och lite mindre fruktos än  vanligt socker. Istället för vanlig grädde använder det här receptet kokosgrädde. Kokosgrädde är ett bra sätt att byta ut vispgrädde då den inte innehåller lika mycket fett och kalorier. Tillsist används kokosmjöl istället för vanligt vetemjöl vilket gör dessa rutor glutenfria. kokosmjöl är också, förutom att vara glutenfritt, så innehåller det även mindre kalorier och betydligt mindre kolhydrater.

Trots lite nyttigare ingredienser så smakar dessa bars dekadent av kola, pekannötter och choklad. De är faktiskt helt otroligt goda och väldigt mättande så man behöver bara en liten bit. Jag ringlade lite smält choklad över för att ge dem det där lilla extra. Dessa chokladrutor är relativt enkla att göra helt veganska genom att byta ut äggen mot krossade linfrön och vatten. Det är också viktigt att läsa ingredienserna på kakaon och chokladen så att de inte innehåller mjölk.

Choklad och kolarutor med kokos

Inget betyg än
Portioner 16 st

Ingredienser
  

  • 100 g mandelsmör
  • 0,75 dl kokossocker
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 nypa salt

Kokoskola

  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 100 g pekannötter
  • 75 g mörk choklad, mjölkfri

Instruktioner
 

  • Vispa mandelsmör, kokossocker och ägg krämigt. Tillsätt kokosmjöl, kakao och salt. Blanda samman till en kladdig smet. Ställ smeten 5-10 minuter i kylskåpet så att dem får en chans att stelna lite. Klä en form, 20×20 cm, med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. Den är fortfarande kladdig så fukta händerna för att göra det enklare att trycka ut. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
  • Koka upp kokosgrädde och kokossocker. Sänk värmen och låt puttra tills det tjocknat. Det kan ta upp till en halvtimme. Ta av kolan från värmen och rör ner vaniljpulver och salt. Hacka pekannötterna och vänd ner dem. Häll kolan över bottnen och grädda igen i 12 minuter.
  • Ta ut kakan från ugnen och strö över hackad choklad. Låt smälta. När kakan är sval, ställ in i kylskåpet och låt den bli kylskåpskall innan du skär den i 16 st bitar.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close