• Om mig
  • Kontakt
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Heavenly Cupcake

Bakning, recept och inspiration

  • Startsida
  • Recept
  • Bakskola
  • Hus & Hem
Bakskola  /  16 augusti, 2012

Att frysa smörkräm

Att frysa smörkräm
 

Frysa smörkärmDet här med att slicka bunken efter avslutad bakning är ju en väldigt god idé, men inte alltid den bästa för varken tänder eller midjemått. Men jag har alltid jättesvårt att slänga grejer som blir över, det känns så onödigt och ovänligt. Därför är det ju perfekt att smörkräm går att frysa! Speciellt med tanke på att det oftast är svårt att göra små satser riktigt bra. Jag tycker dessutom att det är bättre att stå med för mycket smörkräm i spritsen än att ha två cupcakes kvar när frostingen är slut. Jag lägger alltid resterna av mina smörkrämer (det kan bli ganska mycket) i en plastpåse. Dessa zip.påsar från IKEA är perfekta. Sedan stänger jag dem och trycker ut dem platt. Smärkrämen tinat mycket fortare om påsen är platt och så är de mycket enklare att stapla i frysen. Det är också viktigt att skriva på påsarna med permanenta pennar vilken typ av smörkräm det är och eventuell smaksättning. Sedan är det bara att lägga dem i frysen!

dessa påsarna är perfekta när man ska fylla cupcakes. Då går det oftast inte åt så mycket smörkräm och så slipper man stå och göra två olika varje gång. Jag plockar upp min påse i god tid innan jag ska använda den så att den hinner bli rumsvarm. Sedan plockar jag fram min elvisp och en bunke, trycker ut all smörkräm i bunken och vispar upp den tills den är fluffig och jämn i konsistensen. Det tar inte så lång tid. Den kommer smaka och se ut precis som när du gjorde den. Ett perfekt sätt att ta tillvara på rester och spara lite tid vid nya cupcakesprojekt!

Inläggsnavigering

Chocolate Chip Chickpea Cookies
Chocolate Brownie Cheesecake Cake

Related posts

Steg-för-steg: Swiss Meringue Buttercream
Bakskola  /  12 september, 2012
112 Comments

Steg-för-steg: Swiss Meringue Buttercream

Vad är skillnaden mellan bakpulver, bikarbonat och hjorthornssalt?
Bakskola  /  7 januari, 2011
35 Comments

Vad är skillnaden mellan bakpulver, bikarbonat och hjorthornssalt?

Grundrecept på cupcakes
Bakskola, Cupcakes  /  16 september, 2010
29 Comments

Grundrecept på cupcakes

3 comments

  • Mikaela
    16 augusti, 2012

    Bra tips! Har du något bra grundrecept på smörkräm som man sedan kan smaksätta som man vill?:)

    Reply
  • TeachMom
    6 januari, 2013

    Perfekt, precis vad jag letade efter! 🙂

    Reply
  • Ulrika Engelbrecht
    6 februari, 2013

    Tack för ett toppen tips!

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Danielle

Jag heter Danielle och det är jag som skriver här på Heavenly Cupcake. Jag är självlärd bakentusiast och receptmakare. Bakning är mitt kreativa utlopp och jag älskar att inspirera andra i köket!

Följ mig

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Senaste inläggen

  • Att göra en surdeg
  • Kardemummabullar
  • Sirapslimpa
  • Havrerutor med choklad
  • Bullar med hallon och vit choklad

Taggar

  • Alla hjärtans dag
  • banan
  • bars
  • biscotti
  • blåbär
  • bönor
  • cheesecake
  • choklad
  • citron
  • dekorera
  • dessert
  • dryck
  • filmjölksbröd
  • frallor
  • frosting
  • frukost
  • glutenfri
  • hallon
  • inget vitt socker
  • jordgubbar
  • jordnötter
  • julgodis
  • kaffe
  • kola
  • laktosfri
  • lingon
  • mandel
  • matbloggspriset
  • mjölkfri
  • nyttigare
  • nötter
  • pannacotta
  • pepparkaka
  • portionsstorlek
  • päron
  • rabarber
  • Recept
  • saffran
  • scones
  • spritsa
  • surdeg
  • vegan
  • video
  • vit choklad
  • äpple
  • Hem
  • Recept
  • Bakskola
  • Hus & Hem
  • Om mig
  • Kontakt
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Copyright © 2020 Danielle Schill
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok