Det här med att slicka bunken efter avslutad bakning är ju en väldigt god idé, men inte alltid den bästa för varken tänder eller midjemått. Men jag har alltid jättesvårt att slänga grejer som blir över, det känns så onödigt och ovänligt. Därför är det ju perfekt att smörkräm går att frysa! Speciellt med tanke på att det oftast är svårt att göra små satser riktigt bra. Jag tycker dessutom att det är bättre att stå med för mycket smörkräm i spritsen än att ha två cupcakes kvar när frostingen är slut. Jag lägger alltid resterna av mina smörkrämer (det kan bli ganska mycket) i en plastpåse. Dessa zip.påsar från IKEA är perfekta. Sedan stänger jag dem och trycker ut dem platt. Smärkrämen tinat mycket fortare om påsen är platt och så är de mycket enklare att stapla i frysen. Det är också viktigt att skriva på påsarna med permanenta pennar vilken typ av smörkräm det är och eventuell smaksättning. Sedan är det bara att lägga dem i frysen!
dessa påsarna är perfekta när man ska fylla cupcakes. Då går det oftast inte åt så mycket smörkräm och så slipper man stå och göra två olika varje gång. Jag plockar upp min påse i god tid innan jag ska använda den så att den hinner bli rumsvarm. Sedan plockar jag fram min elvisp och en bunke, trycker ut all smörkräm i bunken och vispar upp den tills den är fluffig och jämn i konsistensen. Det tar inte så lång tid. Den kommer smaka och se ut precis som när du gjorde den. Ett perfekt sätt att ta tillvara på rester och spara lite tid vid nya cupcakesprojekt!
Bra tips! Har du något bra grundrecept på smörkräm som man sedan kan smaksätta som man vill?:)
Perfekt, precis vad jag letade efter! 🙂
Tack för ett toppen tips!