Rabarber Sour

Betyg: 0.00
(0)
28 april, 2022

Rabarber passar så bra till försommarens cocktails. Eftersom de är syrliga i smaken redan så gillar jag att använda dem i drinkar som är lite sötsyrliga. Detta recept på Rabarber Sour är en enkel drink som får sin smak av rabarbersirap och citronsaft. En väldigt svalkande och frisk drink som passar så bra på våren och sommaren när solen tittar fram.

Vad du behöver för att blanda en Rabarber Sour

  • Rabarbersirap. Det är enkelt att koka en egen rabarbersirap hemma. Det är bara rabarber som kokas tillsammans med vatten och socker och sedan silas. Perfekt att göra en större sats eftersom den håller i några veckor i kylskåpet i en väl rengjord flaska.
  • Alkohol. Använd den alkoholsort du själv gillar. Jag gjorde min med vodka, men du kan också använda gin eller en ljus rom.
  • Citronsaft. Godast blir det såklart alltid med färskpressad citronsaft, men det går bra att använda citronsaft på flaska också.
  • Äggvita. Äggvitan gör att drinken blir lite tjockare och får ett skum på toppen.
  • Shaker med is. Du måste skaka den här drinken ordentligt med is för att äggvitan ska bli skum så se till att du har en bra shaker.
raberberdrink i glas
rabarberdrink i glas

Rabarber Sour

En sötsyrlig cocktail med rabarbersirap, citronsaft och äggvita. Det går bra att blanda den med vodka, gin eller ljus rom.
Portioner 1 drink
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Kylning 3 timmar
Total tid 3 timmar 25 minuter

Ingredienser
  

Rabarbersirap

  • 3-400 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker

Cocktail

  • 50 ml alkohol vodka, gin eller ljus rom
  • 50 ml rabarbersirap
  • 25 ml citronsaft
  • 1 st äggvita
  • is till skakning

Instruktioner
 

Rabarbersirap

  • Skölj rabarbern och dela den i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och låt koka upp. Koka i cirka 20 minuter eller tills rabarbern är mjuk och mosig.
  • Sila av rabarber genom en finmaskig sil. Låt den stå och rinna av ordentligt. Häll upp vätskan på en väl rengjord flaska och ställ in i kylen så att den blir helt kylskåpskall. Spara rabarbern du silade av och använd den på yoghurt, i smoothies eller på gröt.

Blanda cocktail

  • I en shaker, mät upp alla ingredienser. Tillsätt isbitar och skaka ordentligt i någon minut tills drinken är kall och skummar. Häll upp i ett glas genom en sil. Dekorera eventuellt med en strimla rabarber eller citronskal.

Anteckning

Använd den alkoholsorten du själv tycker bäst om. Du kan också justera med mer eller mindre sirap och citronsaft för att öka eller minska syrligheten jämfört med sötman. 
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close