Frozen Margarita med päron

Betyg: 0.00
(0)
5 augusti, 2022

Varma dagar är det så gott med en riktigt kall och svalkande drink. Frozen Margarita är ju en klassiker, men jag ville göra något med en liten twist och skapade den här versionen med smak av päron. Resultatet blev en supergod drink som kan lätt blandar ihop i en blender.

Ingredienserna du behöver

  • Tequila. Margaritas innehåller traditionellt tequila och det är också basen i den här versionen med päron.
  • Päronlikör. Istället för den traditonella apelsinlikören så har jag istället använt päronlikör, eller närmare bestämt Xanté. Jag använder orginalet, inga specifika extra smaker eller annat,
  • Inlagda päron. Jag använder inlagda päron i sockerlag, inte bara inlagda i sin egen juice. På så sätt slipper jag göra en egen sockerlag för att söta drinken. Hacka päronen i grova bitar och frys dem tillsammans med sin lag i små burkar så är de lättare att mixa.
  • Kokosmjölk. Det här hjälper drinken att bli riktigt krämig. Jag använder alltid en kokosmjölk utan tillsatt förtjockningsmedel, det brukar vara de sorterna man kan köpa i tetrapack.
  • Päroncider. För att maximera päronsmaken så använder jag päroncider för att blanda ut drinken och se till att den får den konsistens jag vill ha. Om du vill ha den riktigt tjock så hoppar du över päroncidern. Jag använde en alkoholfri cider, men du kan använda en med alkohol eller byta ut det mot sprite, tonic eller sodavatten.
  • Lime. Färskpressad limesaft är också en traditionell ingrediens i margaritas och här ger den en syrlig touch som verkligen behövs tillsammans med den söta päronsmaken.
  • Is. Massor med is är viktigt för att få en riktigt bra frozen margarita.
frozen margarita med päronsmak i glas dekorerat med päronskiva

Dekorera och servera

Eftersom det är så mycket is i den här drinken behöver den serveras direkt innan den börjar smälta.

Jag serverade min drink i ett rundare glas och inte i ett traditionellt margarita glas eftersom jag ville kunna dekorera med färska päron. Jag skar en tunn skiva av ett färskt päron och la ut med sidan av glaset innan jag hällde i drinken. Sedan la jag en kvist med citronmeliss på toppen.

Om du tycker det är svårt att skära päronen riktigt tunt så är det smidigt med en mandolin. Då kan du skiva perfekt tunna skivor gång på gång. Tänk bara på att vara försiktigt så att du inte skär dig!

Om du förbereder päronskivorna innan du mixar drinken kan det vara bra att pensla dem med lite limesaft så att de inte blir bruna innan servering. Just för dekorationen kan det också vara bra att använda ett päron som inte är för moget eftersom det är lite mjukare och lättare går sönder.

frozen maragrita med päronsmak

Frozen margarita med päron

En svalkande margarita med päronsmak som du mixar ihop tillsammans med massa is. Perfekt för riktigt varma dagar!
Portioner 1 drink
Total tid 10 minuter

Ingredienser
  

  • 100 g inlagda päron med lag frysta
  • 4 cl tequila
  • 6 cl päronlikör
  • 6 cl kokosmjölk
  • 0,5 st lime saften
  • 8 bitar is cirka
  • 0,5-2 dl päroncider se anteckningar

Instruktioner
 

  • Hacka de inlagda päronen grovt och frys dem tillsammans i sin lag i små burkar lagom för en drink.
  • Blanda samman alla ingredienser utom päroncidern i en blender eller matberedare som är stark nog att krossa is. Mixa tills det är en tjock med len konsistens, lite som sorbet. Om du vill ha drinken lite tunnare kan du använda päroncider för att få konsistensen där du vill ha den.
  • Servera direkt.

Anteckning

Konsistens på drinken
Traditionellt sätt så serveras frozen margarita väldigt tjock, nästan lite som sorbet. Jag föredrar den lite lösare än så och därför har jag spätt ut den med lite päroncider. Det är helt upp till dig att bestämma vilken konsistens du föredrar så uteslut cidern helt om du vill ha en tjockare drink eller tillsätt lite i taget för att få den konsistensen du vill ha.
Författare: Danielle
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close