Nougattårta

Betyg: 0.00
(0)
2 februari, 2009

När jag var hemma och hälsade på mamma och pappa på landet i helgen så bakade mamma denna underbart goda Nougattårta till mig. Det var helt otroligt god och eftersom den var frusen så fick den en krämig konsistens och blev inte heller alltför mäktig. Bären ovanpå kan man ju variera efter tycke och smak, men blåbär och hallon är ändå en lyckad kombo.

Nougattårta

Portioner 10 portioner
Total tid 4 t 30 minuter

Ingredienser
  

  • 6 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl grädde
  • 250 g nougat
  • hallon och blåbär färska eller frusna
  • 50 g choklad smält

Instruktioner
 

  • Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt med elvisp. Smält nougaten över vattenbad och låt svalna lite. Vispa grädden och blanda försiktigt i den i äggsmeten. När nougaten svalnat lite, blanda i den i smeten. Häll smeten i en form med avtagbar kant, om du vill kan du klä den med plastfolie innan, så lossnar den lättare. Ställ in i frysen, låt stå minst 4 timmar men det allra bästa är arr förbereda den en eller ett par dagar innan. Plocka fram så den får tina lite innan servering. Toppa med hallon och blåbär. Smält lite choklad över ett vattenbad och ringla över kakan.
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. Det låter verkligen jättegott.
    Är lite nougattokig 🙂

    ♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

  2. Men hjälp va det där ser smarrigt ut!! Kanonsnygg dessutom! Ha en toppenfin dag!

  3. Den där tårtan ser ut att vara precis i min smak.

  4. Vilken fin blogg du har med massor av smarriga recept!!! Själv är jag usel på just tårtor, så jag funderar på att låna ditt recept och baka denna till min födelsedag i veckan. Låter så gott!

  5. Tack Lina, det var roligt att höra. Jag tycker absolut att du ska baka denna, den var riktigt mumsig och lite annorlunda.

  6. Den är hur god som helst men det bästa av allt jättelätt att göra och garanterad succé bland gästerna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close