Kladdkaksmuffins

Betyg: 0.00
(0)
16 maj, 2011

kladdkaka

I helgen flyttade jag äntligen in i min nya lägenhet! Och självklart var jag tvungen att provbaka i det nya köket. Valet föll på Leila Lindholms kladdkaksmuffins. Jag har aldrig bakat dem innan men jag vet att de är riktigt populära och jag har sett receptet flera gånger på olika bloggar. Jag testade det därför jag också och gud så himmelskt goda de är! Jag serverade mina med färska jordgubbar och vispad grädde, fantastiskt gott!

kladdkaka

Kladdkaksmuffins

Inget betyg än
Servings 14 st

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad, 70%

Instruktioner

  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda samman det med oljan och sirapen. Häll det i äggsmeten och rör om. Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den också, rör försiktigt. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, den räcker till ca 14 st muffins. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Tänk på att de inte ska bli helt klara för då blir de inte kladdiga. Låt svalna. Servera tillsammans med färska bär och vispad grädde.

Anteckning

Adapted from Leila Lindholm
Author: Danielle
Dela
Loading comments...
Like 1
Close
Close