Havretekakor

Betyg: 0.00
(0)
9 april, 2011

Finns det något godare på helgen än att unna sig nybakat bröd? Knappast. Dessa havretekakor är helt otroligt goda och det är alltid rykande åtgång på dem här hemma. När man låter havregrynen svälla som i detta receptet så blir det inte alls torrt utan riktigt saftigt men ändå med nyttiga fibrer i. Jag kör med samma knep i pannkakor och det blir supergott där med. Jag använder alltid fiberberikade havregryn eftersom jag upptäckt att det oftast blir mycket bättre resultat. De vanliga är ju lite större och tar därför längre tid på sig att mjukna och svälla, något jag sällan har tålamodet att vänta på. Dessutom blir ju tekakorna lite grövre med fiberberikade havregryn och det blir riktigt gott. Men ta dem du tycker är godast!

Tekakor med havre

Ingredienser
  

  • 0,5 l havregryn
  • 0,5 l mjölk
  • 0,5 l varmt vatten
  • 100 g jäst
  • 150 g smör smält och avsvalnat
  • 18 dl vetemjöl
  • 3 tsk salt
  • 2 msk socker

Instruktioner
 

  • Blanda havregrynen med mjölken och ställ dem att svälla i kylskåpet. Det tar mellan 30-60min. Rör ut jästen i det varma vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna i omgångar och knåda degen ordentligt, helst i maskin. Degen ska vara ganska lös. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord, ta ut kakor med mått och lägg på pappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Pensla dem med mjölk när de är varma och låt sedan svalna på galler.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Havretekakor är goda och till helgfrukosten passar de ypperligt! Ha en skön söndag!

  2. Hur många kakor blir de ungefär? 😀

  3. ser jätte gott ut (:

  4. Hej!
    Jag håller på och praktiserar i en skola och vi har kommit fram med mina elever som går i femman att baka cupcakes. Jag ser att du är duktig på allt som har med bakning att göra. Vilken sort skulle du absolut rekommendera? Vilket recept ska jag använda mig av? Vilket är enklast att följa? Är det samma bas till alla cupcakes, gör man alltså muffins som man sedan dekorerar lite hursom? Vilken typ av dekoration rekommenderar du? Skulle bli oerhört tacksam för svar. Kan absolut ingenting om bakning, så jag skulle uppskatta om du kunde vägleda mig litegrann. Mejla mig gärna på tjugosjundemaj2005@hotmail.com . Tusen tack!

  5. Du borde sätta mat & dryck som kategori på bloglovin’ på din blogg. Hade ju hamnat på 45e plats!

  6. Therese, Jag har tyvärr inte tänkt på det så noga (jag vet, riktigt dåligt av en bakbloggare) men jag gissar på runt 20st beroende på hur stort mått du har.

  7. Havretekakor är himla goda, de brukar bli så saftiga

  8. Det ser ut som ett gott bröd. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close